Actualitate

După Gabriela Firea, vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, "conte de Rurikovich", trimite bani pentru Notre Dame

Consiliul Judeţean Cluj va trimite în Franţa 100.000 de lei (21.000 de euro) pentru refacerea Catedralei Notre Dame din Paris, afectată de un incendiu devastator. Propunea a venit de la vicepreşedintele forului judeţean Vakar Istvan (UDMR), conte de Rurikovich și ”Mare comandant” al Clujului.

În şedinţa de Consiliu Judeţean de miercuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a propus consilierilor să doneze “doar” 100.000 de lei pentru susţinerea Catedralei Notre Dame.

“Pe modelul pe care l-am votat de a lua de la funcţionare 200.000 de lei pentru acţiuni culturale, am susţinut şi noi, este foarte bun, tot în aceeaşi formulă aş propune să punem doar 100.000 de lei pentru un gest simbolic pe care judeţul Cluj, Consiliul Judeţean, îl poate face pentru Biserica Notre Dame de la Paris. Trebuie găsită, juridic, forma în care se pot transfera această sumă”, a declarat Vakar Istvan, în plenul Consiliului Judeţean.


Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a susţinut propunerea care, în final, a fost votată.

“De acord. Suntem de acord, în principiu, dar trebuie să găsim forma juridică. Să vedem unde trebuie alocaţi aceşti bani. Suntem în principiu de acord. Doriţi să aprobăm astăzi? Dacă o punem în buget astăzi..de unde o luăm? Tot de la funcţionare sau din fondul de rezervă? Tot aşa un punct distinct pentru susţinerea...cum să fie formulat, susţinere, refacere catedrală? Supun la vot acest amendament”, a susţinut Alin Tişe.


Puțini știu că vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istvan, este conte de Rurikovich și ”Mare comandant” al Clujului în cadrul Ordinului Cavalerii Teutoni. Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj a fost numit în 2017 şi „Cancelar Imperial al Ordinului Militar Suveran al Cavalerilor Teutoni „Sfânta Maria”.

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat marți va dona 10% din salariul său pe trei luni pentru reconstrucția catedralei Notre Dame din Paris, grav afectată de un incendiu izbucnit luni.


Catedrala Notre Dame (850 de ani) a fost distrusă parțial luni seară de un incendiu ale cărui cauze sunt încă necunoscute, dar despre care autoritățile franceze cred că a fost provocat neintenționat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter