Actualitate

FOTO/VIDEO. Sute de angajați ai aeroportului au protestat în fața Consiliului Județean Cluj

Sindicaliștii din cadrul Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj au ieșit în stradă.

După ce au centralizat principalele revendicări care motivează acţiunile de protest iniţiate de către angajaţi, sindicaliștii s-au adunat în fața clădirii CJ Cluj, înarmați cu pancarte și vuvuzele.


„STOP abuzului asupra Aeroportului”, „Blocu’, Tișe și parcarea strălucesc în toată zarea!”, „Manipulați fără rușine, destul!”, „Bravos națiune, halal să-ți fie! Eu pentru cine votez?” sau „Consilieri! Luați hotărâri respectând litera și spiritul legii!” au fost câteva dintre mesajele sindicaliștilor.


De partea cealaltă a baricadei, președintele CJ Cluj, Alin Tișe i-a așteptat cu un mesaj înregistrat difuzat la două boxe: „Degeaba urlați, noi nu apărăm inculpați! Nu vom ceda!”. Protestatarii i-au răspuns: „Alin Tișe, nu uita, Clujul nu-i moșia ta!”.

Purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Valentin Jucan, susține că atât pista, cât și parcarea aeronavelor sunt crăpate, adăugând că forul județean a răspuns “întotdeauna” revendicărilor aeroportului.


“Fiecare e liber să solicite orice. Consiliul Județean a răspuns întotdeauna revendicărilor Sindicatului, întotdeauna a răspuns solicitărilor aeroportului, întotdeauna a aprobat investiții, plăți. Unii dintre foștii reprezentanți ai Consiliului Județean plătesc penal și cu libertatea pentru aceste plăți. Aeroportul s-a dezvoltat și este prezentat în presă în mare expansiune. Nu înțeleg de unde vine această idee că aeroportul este împiedicat să se dezvolte. Pista de 50 de milioane a fost achitată, dar crăpată. O pistă care nu e la parametrii sumei care a fost plătită. Este crăpată în profunzime și conform documentelor pe care le avem această pistă prezintă pericol pentru aeronave. La fel cum, în conformitate cu expertiza de la APRON, parcarea aeronavelor este, de asemenea, crăpată. Există același risc pentru aeronave. Noi credem că niște oameni de bună credință din Sindicatul aeroportului sunt folosiți altfel decât ar trebui. Asta e o răfuială în care sindicatul aeroportului e împins pe nedrept”, a declarat Jucan.

În legătură cu banner-ul amplasat la intrarea în Consiliul Județean cu mesajul "Noi nu apărăm inculpaţi. Degeaba urlaţi", Jucan spune că ideea a aparținut sindicaliștilor din forul județean și nu știe dacă instituția a avut autorizație să îl amplaseze.


“Toate demersurile noastre făcute până acum au fost sortite eșecului. Nu mai există în acest moment o modalitate de dialog. Acolo se dorește să rămână anumite persoane. Sindicatul din Consiliul Județean a considerat că nu mai poate să accepte hărțuirea la care e supus, oamenii nu mai suportă procesele care le sunt intentate. Sindicaliștii din CJ au considerat că trebuie să aibă acest mesaj clar: «Nu apărăm inculpați». S-a făcut o chetă și toți membrii sindicatului au pus din portmoneu o sumă de bani. Banner-ul a fost de ordinul a câteva sute de lei. Nu știu dacă a existat autorizație pentru amplasarea banner-ului. Este o presiune ceea ce se întâmplă”, a mai spus Jucan.

 


Ultimele Stiri
abonare newsletter