Actualitate

Consiliul Județean cedează și repară parcarea de la aeroport

După ce conducerea Aeroportului Internațional Cluj a semnalat în nenumărate rânduri Consiliului Județean “stare deplorabilă de deterioare” a parcării, forul județean anunță începerea lucrărilor de remediere.

“Aceste lucrări au început în conformitate cu obligațiile asumate de către concesionar, cu respectarea normativelor tehnice care reglementează aceste tipuri de lucrări. Se estimează că lucrările vor fi finalizate în următoarele zile”, transmite sec Consiliul Județean.

Sindicaliștii de la aeroport susțineau că forul județean a interzis firmei UTI să facă lucrări de reparații la parcare.


„Parcul auto din incinta aeroportului a fost dată spre folosință și administrarea de către Consiliul Județean Cluj companiei UTI pe o perioadă de 45 de ani printr-un contract de concesiune. Tot ce înseamnă activități de exploatare, întreținere, curățenie și operare intră în sarcina UTI. Consiliul Județean are obligația de a urmări dacă firma își respectă toate obligațiile contractuale. Parcarea auto din incinta aeroportului este într-o stare jalnică de deteriorare. Aeroportul a făcut în zeci de rânduri sesizări către Consiliul Județean pentru dispunerea către concesionar a efectuării lucrărilor de reparații, pentru deszăpezire sau lucrări de întreținere. Sesizările au rămas fără răspuns, ba mai mult UTI ne-a comunicat că i-au fost interzise de către Consiliul Județean efectuarea de lucrări de reparații și întreținere în cadrul parcării. Această interdicție trasată de CJ firmei UTI ridică mari suspiciuni privind legalitatea derulării contractului de concesiune, întrucât concesionarul exploatează întreaga parcare încasând venituri din taxarea serviciilor din întreaga parcare auto”, susținea recent Gabriel Ene, președintele Sindicatului Independent al Aeroportului Cluj.

Totodată, directorul aeroportului, David Ciceo, spunea că “este rușinos” pentru Cluj să aibă o așa parcare.


“Ne cerem scuze la pasageri din cauza parcării auto, nu gestionăm noi parcarea, ci Consiliul Județean prin UTI, am făcut demersuri. Solicităm de 2-3 luni să punem pe ordinea de zi această problemă importantă. Cum să explicăm la 6 milioane de oameni, care trec prin parcare faptul că este stricată și noi nu avem niciun cuvânt de spus. E rușinos pentru Cluj că avem așa parcare auto la aeroport, e rușinos pentru România, pentru că 80% din trafic e internațional”, spunea și Ciceo.

Ultimele Stiri
abonare newsletter