Actualitate

Șofer CTP: Coborâți că ajungeți mai repede pe jos

Pe când benzi pentru autobuze și în Mănăștur? De la Podul N, până la giratoriul Câmpului faci aproape o oră!

În dimineața zilei de luni, clujenii au stat în trafic mai bine de o oră pentru a ajunge la locurile de muncă din cauza aglomerației. Lipsa benzilor dedicate este o reală problema, mai ales în Mănăștur, pe unde trece și tot traficul din Florești. Autobuzele au stat mai mult pe loc decât s-au deplasat. Ba mai mult, șoferul unui autobuz le-a sugerat călătorilor să meargă pe jos.

„Stăteam de minute bune în 24B și nu ne mișcam. Atunci șoferul a deschis ușile și ne-a zis Coborâți că ajungeți mai repede pe jos. Am coborât și am luat-o la pas. Am mai depășit un autobuz, tot 24B, ceea ce e incredibil, în contextul în care aceastea circulă o dată la 15-20 de minute”, ne-a spus un tânăr.


Coloana s-a întins până la Primărie, dar nici străduțele adiacente nu au fost mai libere. Strada Clinicilor a fost de asemenea aglomerată. Pe strada Cardinal Iuliu Hossu, care trece pe lângă Parcul Central, a fost de asemenea aglomerată.

Unul dintre motivele principale pentru care se blochează traficul sunt trecerile de pietoni din apropiere sensului de pe Câmpului.


Reprezentanții CTP susțin că este nevoie ca mijloacele de transport în comun să aibă prioritate.

„A fost un blocaj dinspre Florești și asta ar fi contribuit în plus. Asta se dovedește că banda dedicată este valabilă și încet trebuie extinsă pentru a fi prioritizat transportul în comun. Din câte am înțeles se lucrează deja la asta. Acesta e viitorul și nu avem ce face”, a declarat Liviu Neag, directorul Companiei de Transport Public Cluj.


Surse din poliție spun că lunea când este traficul mare de persoane la Spitalul de Oncologie, se blochează în zonele Piața Lucian Blaga și strada Ion Creangă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter