Actualitate

"Specialiștii" din Primăria Cluj. Așa să tot fluidizezi traficul: Calea Mănăștur, strada cu treceri de pietoni din 50 în 50 de metri

Apariția sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Câmpului și Calea Mănăştur a dus la relocarea unei treceri de pietoni din zonă la câţiva zeci de metri înspre centru. Acest lucru face ca, pe o stradă intens circulată, traficul să fie fragmentat de două treceri de pietoni aflate la o distanţă de mai puţin de 50 de metri una de alta.

Municipalitatea clujeană prin vocea primarului Emil Boc ia în considerare desfiinţarea uneia dintre cele două treceri de pietoni existente în prezent.

Primarul Emil Boc a afirmat la radio că municipalitatea, în urma rapoartelor specialiştilor de la Serviciul de Circulaţie, are în vedere desfiinţarea uneia dintre cele două treceri de prietuni existente în prezent pe Calea Mănăştur. Măsura are ca scop fluidizarea circulaţiei care, în prezent este  fragmentată de trecerea de pietoni amplasată între cele două staţii de autobuz din Grădini Mănăştur.


“Acuma s-a mutat trecerea de pietoni care era la Izlazului (primarul a confundat Calea Mănăştur cu strada Izlazului), s-a mutat mai încoace odată cu sensul giratoriu. Se analizează oportunitatea desfiinţării uneia dintre ele. Acuma, colegii mei de la Serviciul Circulaţie fac analize care dintre ele, şi care sunt implicaţiile, consecinţele pentru că într-adevăr la o distanţă de sub 100 de metri sunt două treceri de pietoni şi fragmentează circulaţia. Am văzut şi noi treaba aceasta. Nu am luat nicio decizie finală până nu ne spun specialiştii cum ar fi cel mai bine care dintre cele două treceri de pietoni care sunt foarte apropiate să fie avute în vedere penru desfiinţare. Nu s-a luat nicio decizie în acest sens se analizează. Sunt acolo înainte de intersecţia cu Câmpului două treceri de pietoni pentru că s-a mutat intersecţia de la Calea Mănăştur cu Câmpului, s-a mutat mai înspre Calea Mănăştur, mai înspre centru cum ar veni, şi atunci ai două treceri de pietoni la un interval de 50 de metri. Colegii îmi spun, pentru că aşa au făcut specialiştii, ar trebui să fie benefic sensul giratoriu de la intersecţia Câmpului cu Calea Mănăştur care să fluidizeze, pe deoparte, traficul autobuzelor şi să câştige timp cei care circulă prin faptul că va fi o fluidizare mai mare a traficului. Când va fi gata. Acuma trebuie breteaua aceea care vine dinspre Câmpului pe Calea Mănăştur şi pentru autobuze şi pentru maşini. Obiectivul este ca până în 15 septembrie să fie gata", a afirmat Emil Boc marţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter