Actualitate

Sindicaliștii de la Aeroport continuă războiul cu Tișe: „Unde să aruncăm pisica moartă?”

După modelul „consilierii au votat”, „Guvernul nu a dat”, „legalitatea de instaurat” (adică legea proprie), „totul este politică”, pentru președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, întotdeauna există un alt vinovat sau responsabil pentru acțiunile sau inacțiunile sale contrare legii.

Sindicaliștii de la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj revin cu o nouă scrisoare deschisă în care, susțin ei, merg mai departe cu dezvăluirile ilegalităților comise de Alin Tișe împreună cu aparatul său de specialitate împotriva intereselor cetățenilor județului Cluj și ai României.

Capitolul II: Jocul de-a suprafața parcării concesionate de către Consiliul Județean Cluj firmei UTI

„Conform obligațiilor asumate prin licitație, până în acest moment, Consiliul Județean Cluj trebuia să încaseze din redevența stabilită prin contractul de concesiune al parcării Aeroportului, peste 3,4 milioane de euro, să asigure un hotel și o parcare etajată modernă publicului călător. În prezent, s-au încasat aproximativ doar 780.000 euro, nu s-au construit nici hotelul și nici parcarea etajată”, se arată în scrisoarea semnată de Gabriel Ene, președintele Sindicatului Independent al Aeroportului.


„Şi acum ne întrebăm ca nişte cetăţeni responsabili, cine sunt vinovații sau în curtea cui zace pisica moartă? Evidend că în curtea autorității tutelare, Consiliul Județean Cluj. Însă, aparatul de specialitate, împreună cu președintele Alin Păunel Tișe, consideră că sunt fără vină și aruncă pisica moartă în curtea/parcarea Aeroportului”, susțin sindicaliștii.

Parcarea arată ca după război!

„Analizând caietul de sarcini care a stat la baza licitației organizate în anul 2010 pentru concesionarea parcării auto, constatăm că întreaga suprafață actuală de 17.520 mp a fost licitată. Mențiunile cuprinse și evidențiate în planșele caietului de sarcini arată 15.320 mp existenți la nivelul anului 2010 la care se adaugă extinderea cu 2.230 mp, obligație UTI stabilită prin licitație și îndeplinită în anul 2011. Pe toată această suprafață sunt marcate și inventariate de către Consiliul Județean Cluj, împreună cu UTI, 614 locuri de parcare care sunt folosite în prezent și arată ca după război”, se mai arată în textul comunicatului, care menționează faptul că, pentru construirea parcării auto etajate și a hotelului, CJ Cluj a început demersurile de predare a amplasamentelor doar în anul 2017, la aproape 7 ani de la data atribuirii contractului.


„UTI notifică județul Cluj că dorește rezilierea parțială a contractului pentru hotel și parcarea auto etajată din cauză că nu a primit amplasamentele mai devreme”, spun sindicaliștii.

Consiliul Județean dă vina pe UTI

„Pentru a se sustrage culpei de nepredare a amplasamentelor, Consiliul Județean invocă acum că propriul concesionar UTI exploatează ilegal parcarea, pe care tot el împreună cu acesta a inventariat-o și a recunoscut-o ca obiect al concesiunii. Mai mult, interzice UTI orice lucrări de reparații și întreținere. În același timp, de parcă nu sunt suficiente mostrele de iresponsabilitate în gestionarea acestei concesiuni, Consiliul Județean Cluj comunică Aeroportului că UTI nu mai are calitate de concesionar și solicită preluarea suprafețelor cu problemele juridice anterior menționate. Cu alte cuvinte, o mostră clasică de aruncare a pisicii moarte în curtea vecinului, specifică administrației președintelui Tișe”, transmite Sindicatul.


Angajații Aeroportului nu doresc să își asume răspunderea pentru „problemele juridice create de aparatul de specialitate și Alin Tișe în administrarea păguboasă a propriului contract de concesiune”. „Vrem ca fiecare să răspundă pentru faptele sale!”, exclamă sindicaliștii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter