Actualitate

Peste 1.300 de spectatori la evenimentele proiectului „Hai în sat la Operă”

Peste 1.300 de spectatori din mediul rural au asistat, din octombrie 2018 până în prezent, la spectacole de operă care au fost susţinute în cămine culturale, în cadrul unui proiect unic în România.

Potrivit coordonatorului de proiect, Madalina Botu, proiectul "Hai în sat la Operă", a fost organizat cu susţinerea artiştilor Operei Naţionale Române şi ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca, scopul fiind acela de a aduce spectacolele lirice mai aproape de locuitorii mediului rural.

Proiectul 'Hai în sat la Opera', derulat în premieră naţională, a început în 14 octombrie 2018 în satul Suceagu şi s-a încheiat în 24 februarie 2019 în comuna Baciu.


"A fost un calendar prestabilit de concerte gratuite, câte doua evenimente pe luna în zece localităţi rurale din judeţul Cluj. În total, la spectacolele de opera organizate în ziua de duminica în căminele culturale au participat peste 1.300 de spectatori din mediul rural, mai mult decât ne-am aşteptat. A fost o colaborare între 20 de artişti ai Operei Naţionale Române şi ai Operei Maghiare din Cluj-Napoca pe scenele de la sate, repertoriul constând în arii celebre de opera, musicaluri, romanţe. De asemenea, am invitat ansambluri locale de dansuri care au evoluat pe scene înaintea spectacolului de opera. La final am constatat ca oamenii din mediul rural au sete de cultură", a spus Boţu.

Aceasta a povestit ca dintre localităţile în care proiectul a avut cel mai mare succes se număra comuna Sâncraiu, care este şi o destinaţie turistică importantă pe harta Clujului. Aici locuitorii şi-au deschis zeci de pensiuni şi primesc mulţi turişti, mai ales din Ungaria. La spectacolul din Sâncraiu, a spus Boţu, sala căminului cultural fost arhiplina şi au venit spectatori chiar şi din împrejurimi.


Proiectul "Hai în sat la Operă" a fost derulat cu sprjinul unei finanţări de 11.000 de euro oferit de mediul privat.

Etichete: spectatori
abonare newsletter