Actualitate

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului în România. Cum va fi marcată la Cluj-Napoca

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului în România prilejuieşte o serie de evenimente dedicate onorării memoriei celor care au dispărut în urma unora dintre cele mai crude manifestări ale istoriei.

Luni, 28 ianuarie, va avea loc "Ziua porţilor deschise" la Muzeul Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei, din cadrul Institutului de Iudaistică şi Istorie Evreiască "Dr. Moshe Carmilly" al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Evenimentul este conceput pentru grupuri de elevi din unităţile de învăţământ preuniversitar clujean, cu ocazia celebrării la Cluj-Napoca a Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Elena Ivanca, actriță la Teatrul Național din Cluj-Napoca, Claudiu Hontilă, violonist la Filarmonica "Transilvania", respectiv Lucian Duşa, pianist la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca vor susține, astăzi, un concert extraordinar de comemorare a victimelor, la Sinagoga Bistrița.


Tot astăzi, la Șimleu Silvaniei, județul Sălaj, supraviețuitorul clujean Nussbaum László va lua parte la evenimentul organizat la Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord acolo unde Lucian Nastasă-Kovacs, managerul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, va susține conferința "Ultimele Voci".

Evenimente de comemorare vor avea loc și în alte orașe din țară, printre care Oradea sau București.

Etichete: holocaust
abonare newsletter