Actualitate

Noi stații de încărcare pentru autobuzele electrice

Primăria Cluj-Napoca a început demersurile pentru instalarea stațiilor de încărcare pentru autobuzele electrice în trei puncte importante din oraș.

"Dorim în continuare să modernizăm rețeaua de transport în comun cu autobuze de ultimă generație, nepoluante. Însă vehiculele ecologice au nevoie de infrastructură aparte. De aceea am început demersurile pentru instalarea de stații de încărcare pentru aceste autobuze în trei locații diferite: în cartierul Grigorescu şi Gheorgheni, respectiv în cartierul Mărăşti", anunță viceprimarul Oláh Emese.

În momentul de față, la capătul de linie din cartierul Grigorescu funcționează 6 astfel de stații. La acestea s-ar adăuga alte 18 (15 de încărcare lentă, 3 de încărcare rapidă), cu o investiție totală de 3,8 milioane de lei. De asemenea, la capătul de linie de pe strada Aurel Vlaicu ar urma să fie instalate 6 noi stații (5 de încărcare lentă, una de încărcare rapidă) pe lângă cele 6 existente, cu o investiție de circa 1,3 milioane de lei. Totodată, la capătul de linie de pe strada Alexandru Vaida Voievod ar urma să fie instalate 10 noi stații de încărcare pe lângă cele două care funcționează momentan (cost total de 2,6 milioane de lei).

Ultimele Stiri
abonare newsletter