Actualitate

Resfinţirea bisericii din Ceanu Mare

<p />Preasfinţitul Vasile Someşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a resfinţit duminică, 28 august, biserica Parohiei Ceanu Mare, Protopopiatul Turda.

Din sobor au făcut parte protopopul de Turda, pr. Daniel Crişan, şi mulţi preoţi din zonă.
Biserica din această localitate a fost ridicată în anul 1891, după ce înainte fusese o altă biserică din lemn, din care nu s-au păstrat decât unele fragmente.
Actuala biserică a fost supusă în ultimii ani unor lucrări de renovare, despre care ne-a oferit informaţii preotul paroh Vasile Tarţa: „Am schimbat tabla de pe acoperiş, mobilierul din biserică, am refăcut exteriorul bisericii, pridvorul a fost pictat, o reparaţie capitală, toate lucrările fiind făcute cu contribuţia credincioşilor, dar şi cu sprijinul autorităţilor”.
Întreaga istorie a bisericii ortodoxe din Ceanu Mare a fost cuprinsă într-un volum realizat de preotul paroh Vasile Tarţa împreună cu localnicul Remus Hădărean, Monografia bisericii din Ceanu Mare. Cartea, care evocă toate datele importante din viaţa bisericii, a fost lansată duminică, în contextul resfinţirii locaşului.

abonare newsletter