Actualitate

Succes în prima zi a campaniei de donare de sânge. Numărul maxim de donatori a fost atins mai devreme

Aflată la cea de-a șasea ediție, campania "Donăm împreună, noi dăm startul!" a strâns în prima zi aproape 100 de donatori.

Încă din primele ore ale dimineții, zeci de clujeni s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină, numărul maxim de donatori fiind atins înainte de ora 13. Campania se desfășoară în această săptămână, de luni până vineri, în intervalul orar 7:30-13:00, la sediul Centrului Regional de Transfuzie Cluj (str. Nicolae Bălcescu nr. 18).

Inițiată de Universitatea Babeș-Bolyai, campania care se desfășoară în perioada 19-23 noiembrie are ca obiectiv principal informarea clujenilor cu privire la fenomenul donării de sânge, respectiv la beneficiile acțiunii și la problemele cu care se confruntă spitalele din România. Astfel, pe lângă campania propriu-zisă de donare, peste 100 de voluntari din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării au desfășurat un program de informare în toate cele 21 de facultăți din cadrul UBB.


"Ne dorim ca, în timp, campania pe care am inițiat-o și care a devenit deja o tradiție să devină mai mult decât un eveniment punctual de donare de sânge. Ne dorim ca oamenii cărora ne adresăm să realizeze cât de importantă este donarea periodică, atât pentru ei, cât şi pentru cei ale căror vieţi depind de sângele donat şi încercăm să generăm un comportament constant în sensul donării de sânge”, a declarat purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

Etichete: student ubb donare
abonare newsletter