Actualitate

Emil Boc, despre centura metropolitană: În 2024, se va putea circula pe ea

Primarul Emil Boc a semnat, miercuri, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate la centura metropolitană a Clujului. Acum, edilul spune că acest proiect este o realitate, iar de la 1 ianuarie 2024 se va putea circula pe această centură.

“Ieri am semnat contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate a Planului Urbanistic Zonal și a detaliilor tehnice de execuție pentru autorizarea construcției la centura metropolitană a municipiului Cluj-Napoca. Altfel spus, ceea ce dumneavoastră ne-ați permis prin mandatarea Primăriei de a începe demersurile cu Ministerul Transporturilor pentru a prelua la Cluj-Napoca realizarea acestor documentații tehnice pentru a nu pierde banii europeni în vederea realizării centurii metropolitane a Clujului, după ce am finalizat protocolul cu Ministerul Transporturilor, după ce am terminat protocolul cu primăriile din jurul Clujului, după ce am întocmit caietul de sarcini în baza licitației, după ce s-a organizat licitația, după ce a fost adjudecată licitația și finalizate toate contestațiile, iată că la un an de zile suntem în măsură să avem acest contract semnat și că peste 12 luni această documentație tehnică să poată fi pusă pe masa Ministerului Transporturilor, a Guvernului României, în vederea realizării licitației de execuție a celor 38 de kilometri cu 150 milioane euro fonduri europene, de a realiza centura de sud a Clujului, dar care ajută și Gilăul și Floreștiul și municipiul Cluj-Napoca inclusiv prin cele 7 puncte de conectare a Clujului la centura metropolitană”, a spus Boc în debutul ședinței de Consiliu Local de joi.

Potrivit calculelor lui Boc, între 2020 și 2023 se va realiza centura, urmând ca din ianuarie 2024 să se poată circula pe ea.


“Este o lucrare amplă, complicată, grea, dificilă, unică deocamdată în această zonă, dar care sperăm că prin profesionalismul membrilor echipei celor care au câștigat licitația, a colegilor din Primărie vom reuși să finalizăm această documentație așa cum am spus astfel încât centura metropolitană să fie o realitate, iar 2020, 2021, 2022, 2023 să fie realizată efectiv, ca la 1 ianuarie 2024 să se poată circula pe această centură metropolitană. Acesta a fost obiectivul de când am venit în fața dumneavoastră de a evita în ceasul al 12-lea pierderea banilor europeni și de a da o șansă Clujului să respire din perspectiva mobilității urbane prin realizarea acestei centuri metropolitan”, a mai spus Boc.

În Master Planul General de Transport al României, Centura Metropolitană (Etapa I) este prevăzută cu 4 benzi de circulație cu o lungime totală aproximativă de 38,8 km, din care aproximativ 31,3 km reprezintă drum nou, iar 7,5 km modernizare drum existent sau drum nou.


CITEȘTE ȘI

S-a semnat contractul pentru centura metropolitană. Clujul plăteşte 3,5 mil. € după ce licitaţia a fost CONTESTATĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter