Actualitate

Fără parking și hotel la Aeroport. Un nou eșec marca Consiliul Județean Cluj

Anul trecut, consilierii județeni au votat un proiect prin care încercau să transfere vina neconstruirii parkingului și a hotelului în sarcina firmei UTI, dar magistrații clujeni au decis altceva.

Proiectul construirii unui parking suprateran în perimetrul Aeroportului Cluj și a unui hotel a fost abandonat 7 ani de zile. Inclusiv Curtea de Conturi a imputat Consiliului Judeţean (CJ) Cluj pierderi de milioane de euro prin neîncasarea redevenţei pentru parkingul şi hotelul care trebuiau construite de firma UTI.

În iulie 2017, Consiliul Județean Cluj a notificat UTI că a încălcat prevederile contractuale "solicitându-i ca în termen de 30 de zile să procedeze la îndeplinirea obligațiilor asumate, respectiv de a semna actul adițional nr. 2 și implicit de a prelua terenul necesar construirii parking-ului".


"Concesionarului i se va notifica rezilierea contractului conform căruia nerespectarea tuturor obligațiilor asumate prin contract de către concesionar, în mod culpabil și repetat (?!), dă dreptul părții lezate, concedentul, de a considera contractul pe deplin reziliat, precum și de a pretinde plata de daune-interese”, se arăta în hotărâre.

Doar că între timp, judecătorii au anulat această notificare.


UTI Parking&Hotel Management SRL a dat în judecată Consiliul Județean și a cerut Tribunalului Cluj anularea actului și a primit câștig de cauză.

“Soluția pe scurt: Admite acțiunea în contencios. Dispune anularea Notificării de încercare totală a contractului din culpa concesionarului emisă de pârât. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică din 19 aprilie 2018”.


Reamintim că forul județean nu a fost în stare timp de 7 ani de zile să predea la timp amplasamentul pentru construirea unei parcări și a unui hotel la aeroport, iar anul trecut, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, spunea că dorește rezilierea contractului cu firma UTI.

Din cauza faptului că județul Cluj, prin Consiliul Județean, nu a predat în 2010 (când președinte al CJ Cluj era tot Alin Tișe) amplasamentul stabilit, în anul 2011 s-a convenit suspendarea temporară  a  construirii parcării și a hotelului.


Suspendarea obligaţiei SC UTI Parking & Hotel Management S.R.L. de construire a parkingului etajat a fost determinată de existenţa pe amplasament a mai multor imobile care asigurau desfăşurarea activităţii Direcţiei Generale a Vămii, a Unităţii Speciale de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi a unor societăţi care realizau activităţi conexe aviaţiei.

În ceea ce privește construirea hotelului de 4 stele, Consiliul Județean nu a putut preda amplasamentul din cauza existenței unui litigiu între judeţul Cluj şi SC Aviatrans SRL asupra terenului pe care urma să se facă accesul la hotel.


De cealaltă parte, firma UTI a cerut Tribunalului Cluj să suspende contractul încheiat cu Consiliul Judeţean în ceea ce priveşte amenajarea celor două obiective (parcare + hotel), iar judecătorii au admis acţiunea la începutul acestui an.

Reprezentanţii firmei au dat în judecată Consiliul Judeţean Cluj şi au cerut suspendarea contractului de amenajare a unei parcări auto supraterane în interiorul aeroportului şi a unui hotel. Cu toate că juriştii Consiliului Judeţean s-au opus şi au susţinut că, dacă investiţia nu se realizează, UTI nu poate păstra parcarea iniţială, instanţa a admis cererea UTI.

SC UTI Parking & Hotel Management S.R.L. s-a angajat să construiască un parking auto suprateran cu o capacitate de 1.470 de locuri de parcare.

CITEȘTE ȘI

Adio parcare şi hotel la Aeroportul Cluj? UTI renunţă să le mai construiască

CITEȘTI ȘI

UTI iese la atac după decizia CJ de a rezilia contractul pentru construirea parkingului și a hotelului de la aeroport. Mesaj pentru consilieri

CITEȘTE ȘI

JOC PERVERS și PIERDERI de MILIOANE DE EURO. TIȘE vrea să REZILIEZE contractul cu UTI să-și ascundă propria vină. Adio parcare și hotel la aeroport?

Ultimele Stiri
abonare newsletter