monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Șoferul care a provocat accidentul mortal de pe Bulevardul Muncii, spaima șoselelor

Șoferul care a provocat accidentul de pe Bulevardul Muncii în care doi tineri au murit a fost sancționat de 16 ori în ultimii ani pentru abateri rutiere și a mai făcut un accident în 2015.

Aras Dogukan, în vârstă de 23 de ani, de naționalitate turcă, a lucrat ca taximetrist și potrivit apropiaților este un împătimit al vitezei. Acesta a mai fost implicat într-un accident pe strada Liviu Rebreanu când a intrat într-o mașină condusă de un bătrân, scrie clujust.ro. De asemenea, tânărul ar fi fost prins conducând în timp ce avea permisul suspendat. Apropiații spun că de fiecare dată când avea o problemă, tatăl acestuia venea din Turcia la Cluj. În Turcia, tatăl lui Aras are o afacere în domeniul fast food. Mama tânărului are un magazin de perdele-draperii în Piața Mihai Viteazu.

“Conform evidențelor existente la nivelul Serviciului Rutier, persoana la care faceți referire a fost implicată într-un eveniment rutier în cartierul Gheorgheni în anul 2015 pe fondul neacordării de prioritate, fiind soldat cu pagube materiale. Accidentul a fost soluționat prin încheierea procesului-verbal de constatare a contravenției. Persoana indicată nu este cercetată în alte dosare privind circulația pe drumurile publice, cu excepția dosarului întocmit în urma accidentului rutier din data de 31 martie 2018. În ceea ce privește sfera contravențională, în perioada 2014-2018 persoana a fost sancționată de 16 ori pentru diverse abateri rutiere”, spun reprezentanții IPJ Cluj.


Reprezentanții Poliției Rutiere nu au răspuns în detaliu pentru ce a fost sancționat.

Doi tineri de 22, respectiv 32 de ani au murit în urma unui accident care a avut loc pe centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca weekend-ul trecut. Potrivit polițiștilor, un conducător auto, în vârstă de 23 de ani, care se circula cu un autoturism Ford, dinspre Cluj-Napoca spre Apahida, a încercat să efectueze o depășire neregulamentară și a trecut peste linia continuă. Din partea opusă circula regulamentar un autoturism Dacia Logan, al cărui șofer a încercat să evite impactul, a tras dreapta de volan, a intrat în balans și s-a rostogolit de câteva ori pe carosabil, iar mai apoi a părăsit carosabilul, oprindu-se la câțiva zeci de metri pe câmp.


Pasagerul care a decedat pe loc este Octavian Rus din Cluj-Napoca. Șoferul care a ajuns în comă la spital, Rareș Sabău, a decedat și el ulterior. Avea 32 de ani. Cei doi au fost înmormântați săptămâna trecută.

Potrivit IPJ Cluj, turcul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea a trei infracțiuni, ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă și părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.


Decizia polițiștilor de a-l cerceta pe acesta în stare de libertate se datorează faptului, potrivit conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, că tânărul nu avea antecedente penale.

CITEȘTE ȘI


Îl protejează Poliția Cluj pe șoferul care a provocat accidentul de pe Bulevardul Muncii?

CITEȘTE ȘI


Accident MORTAL pe Bulevardul Muncii. Doi tineri au murit din cauza unui șofer teribilist care a depășit neregulamentar - VIDEO