Actualitate

Sentință definitivă în dosarul senatorului Marius Nicoară. Parlamentarul scapă de închisoare.

Senatorul clujean Marius Nicoară rămâne condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru accidentul provocat în timp ce era sub influența băuturilor alcoolice.

Parlamentarul clujean a făcut apel la sentință și a cerut să fie achitat.

Luna aceasta, magistraţii Înaltei Curţi de Casatie şi Justitie au respins demersul și au dispus menținerea primei decizii, scrie ziardecluj.ro.  


"(...)condamnă pe inculpatul Nicoară Marius Petre la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

În temeiul disp. art. 91 al. 1 din C.p. suspendă executarea pedepsei de 1 an închisoare, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 2 ani stabilit în condiţiile prevăzute de art. 92 alin. 1 C. pen. În baza art. 93 C. pen., pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Cluj, la datele fixate de acesta; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; -să comunice schimbarea locului de muncă; -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; În baza art. 93 alin. 3 C.pen, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropică Medical-Creştină Cluj-Napoca sau Primăriei Municipiului Cluj - Napoca, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă”, se arată în sentința de fond.


Senatorul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General după ce în noiembrie 2014 a produs un accident, urcându-se beat la volan.

abonare newsletter