Actualitate

Angajaţii Consiliului Judeţean au vrut să facă recepţia finală la pista de la aeroport, dar S-AU FĂCUT DE RÂS

Mai mulţi directori din Consiliul Judeţean Cluj au mers miercuri dimineaţă la aeroport pentru a face recepţia finală la noua pistă decolare-aterizare, dar s-au făcut de ruşine.

Preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe a constituit Comisia de recepţie finală a obiectivului de investiții „Pistă de decolare-aterizare de 3500 m – Etapa I și suprafețe de mișcare aferente”.

Din comisie fac parte, printre alţii, Simona Gaci - secretar al judeţului Cluj în calitate de preşedinte, Claudiu Salanţă - arhitect şef  al judeţului, Cristina Șchiop - director general - Consiliul Judeţean Cluj, Mariana Raţiu - director executiv - Consiliul Judeţean Cluj, Ştefan Eduard Iliescu - director executiv - Consiliul Judeţean Cluj, Liviu Hîncu - director  - Consiliul Judeţean Cluj, dar şi Iuliu Pop – director general adjunct în cadrul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.


O parte dintre aceştia au venit miercuri la aeroport, dar, surpriză: nu au putut face recepţia finală.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Cluj, realizarea recepției finale a pistei a fost solicitată de către aeroport încă din data de 25 august.


“Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj asigură întreaga disponibilitate și cooperare pentru realizarea recepției finale la obiectivul de investiții «Pistă de decolare-aterizare 3500m – Etapa 1 și suprafețe de mișcare aferente». Cu privire la deplasarea Comisiei pentru recepția finală în data de 20 decembrie la sediul Aeroportului în vederea derulării activităților specifice de recepție finală, s-a constatat că nu sunt îndeplinite condițiile obligatorii stabilite de HG nr. 343/2017, întrucât în conformitate cu prevederile art. 25 alin.(2) din HG: «reprezentanții executantului și ai proiectantului participă, în mod obligatoriu, în calitate de invitați, la recepția finală». Astăzi, Comisia de recepție finală stabilită prin dispoziția președintelui Consiliului Județean Cluj nu a asigurat prezența tuturor persoanelor menționate de HG nr. 343/2017”, a precizat conducerea aeroportului.

“Având în vedere obligaţia expresă stabilită de legiuitor nu se poate desfăşura nicio activitate legată de recepţia finală pentru obiectivul de investiţii. Deplasarea la acest obiect care face obiectul recepţiei finale se va putea efectua doar după ce sunt îndeplinite toate cerinţele legale”, a precizat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţionl Cluj.


În urmă cu o lună, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, spunea că există fisuri şi crăpături în noua pistă şi că va solicita o expertiză “pentru a vedea exact care este calitatea pistei”.

Atunci, directorul Aeroportului Internaţional Cluj David Ciceo spune că problemele de la pistă “sunt minore” şi că vor fi rezolvate în perioada de garanţie.


“Problemele pe care le are pista sunt absolut minore, bineînţeles că toate trebuie rezolvate în perioada de garanţie. Toate zborurile se desfăşoară în deplină siguranţă. Este cea mai bună pistă din România. Principalul nostru scop este desfăşurarea zborurilor în siguranţă şi securitate. Obiectivul de investiții «Pistă de decolare-aterizare de 3500m Etapa I și suprafețe de mișcare aferente» la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca a fost expertizat tehnic la solicitarea Consiliului Județean Cluj, imediat după terminarea lucrărilor, în anul 2013, expertiză care a atestat conformitatea și calitatea lucrărilor efectuate. Pista de decolare-aterizare a Aeroportului îndeplinește toate condițiile de desfășurarea a activității de trafic aerian în condiții de siguranță și securitate, fiind certificată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. De asemenea, la toate acestea se adaugă și aprecierile pozitive primite din partea tuturor companiilor aeriene care efectuează zboruri pe Aeroportul Internațional Cluj”, preciza Ciceo.

Ultimele Stiri
abonare newsletter