Actualitate

Zeci de brazi şi lemne confiscate de poliţiştii clujeni

Poliţiştii au depistat ieri mai mulţi clujeni care comercializau brazi în locuri neautorizate sau transportau material lemnos fără a avea aviz de însoțire sau acte de proveniență.

Astfel, la data de 19.12.2017, politisti din cadrul Secţiei 2 Poliţie si jandarmi din cadrul Grupari Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, au depistat un bărbat de 25 ani, din comuna Gilău, jud. Cluj, în spatele pieţei Mărăşti, în timp ce oferea spre vanzare 14 pomi de Crăciun, în loc neautorizat.

Bărbatul  a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor legale în vigoare, fiind dispusă şi măsura confiscării pomilor.


De asemenea, în zona pieţei Mihai Viteazu, au fost  găsiţi 10 pomi de Crăciun abandonaţi. Aceşti au fost ridicaţi în vederea predarii la Ocolul Silvic Cluj.

Tot ieri, în jurul orei 16:10, politistii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, au depistat un  bărbat de 41 ani, din comuna Poiana Vadului, jud.Alba, în timp ce a expus spre vânzare, 5 pomi de Crăciun, pe str. George Cosbuc, din municipiul Câmpia Turzii.


Bărbatul  a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor legale în vigoare, fiind dispusă şi măsura confiscării pomilor, care au fost predaţi Ocolului Silvic Turda.

De asemenea, ieri dimineaţă, poliţişti din cadrul Postului de Poliție Tureni, au depistat pe raza comunei Tureni, doi tineri de 21şi 22 ani, din comuna Tureni, în timp ce transportau cu două atelaje hipo,  doi metri ster material lemnos (lemn de foc),  fără a avea aviz de însoțire  sau acte de proveniență.


 Cei doi au fost sancționați contravențional conform legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost reținut în vederea confiscării și predat Ocolului Silvic Turda.

“La data de 19.12.2017, în jurul orei 18:00, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, au depistat pe raza comunei Ciurila, pe DC 91, un tânăr de 26 ani, din comuna Petreștii de Jos, jud. Cluj, în timp ce transporta cu un atelaj hipo material lemnos din specia pin negru, fără a avea acte de provenienţă.


Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor legale în vigoare, cu amendă în cuantum de 5.000 lei. Materialul lemnos în valoare de aproximativ 150 lei a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Turda”, mai spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost confiscați 16 pomi de Crăciun - specia brad, în valoare de 800 lei, care au fost găsiți abandonați în zona cartierului Dealul Florilor, ulterior predați Ocolului Silvic Dej.

Etichete: politisti brazi lemne
abonare newsletter