monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Restricții de circulație pe DJ 108 C Gârbău – Leghia (DN 1)

Consiliul Județean Cluj va introduce unele restricții de circulație pe drumul județean DJ 108C Gârbău – Leghia (DN 1), sectorul cuprins între km 5+600 și km 28+050.

sursa foto bucuresti fm

Primăriile comunelor Aghireșu și Gârbău au trimis numeroase sesizări Consiliului Județean în care au reclamat circulația pe DJ 108C, cu viteză ridicată, a unor autobasculante de mare capacitate, supraîncărcate.

“Aspectele sesizate s-au confirmat, motiv pentru care s-a propus adoptarea mai multor restricții, atât în ceea ce privește tonajul, cât și viteza de deplasare. În acest sens, s-a propus limitarea masei autovehiculelor la valoarea de 20 de tone – masă totală maximă, precum și instituirea unei limite de viteză de 30 de km/h în interiorul localităților Gârbău, Aghireșu-Fabrici, Aghireșu și Leghia, măsură valabilă pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată între 3,5 și 20 de tone. Măsura restrictivă referitoare la tonajul autovehiculelor nu va fi aplicată însă transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii, vehiculelor care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturilor funerare, transporturilor de echipamente de prim ajutor, transporturilor pentru distribuirea de carburanți, transporturilor de mărfuri, transporturilor pentru tractări vehicule avariate, transporturilor pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, transporturilor cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, precum și transporturilor militare implicate în exerciții multinaționale”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean.

În perioada de instituire a acestor restricții, autovehiculele a căror masă maximă autorizată depășește limita impusă sunt sfătuiți să utilizeze ruta ocolitoare DN1 – DN1J.