Actualitate

Poliția clujeană are un nou șef. Comisarul Constantin Ilea este în fruntea IPJ Cluj

După ce candidații pentru șefia IPJ Cluj au avut rezultate dezamăgitoare pentru titulatură, Constantin Ilea a fost pus la șefia inspectoratului.

Sursă foto: evz.ro Sursă foto: evz.ro

Comisarul Constantin Ilea a ajuns în fruntea Inspectoratului de Poliție Județean, însă nu este titular. Propunerea a venit din partea inspectorului șef al Inspectoratului General al Poliției Române și a fost aprobată de Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Constantin Ilea doar în urmă cu un an a fost numit adjunct în cadrul IPJ Cluj


“Prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, cu data de 30 septembrie, comisar-şef de poliţie Ilea Constantin a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de adjunct al inspectorului șef al I.P.J. Cluj”, se arăta într-un comunicat al IGP emis anul trecut.

În acest moment, fostul șef interimar al IPJ Cluj, Ciprian Miron i-a luat locul ca adjunct.


Reamintim că ex-comisarul șef Ciprian Miron a luat nota 5 la proba interviului care a avut loc la IPGPR în București, iar Mircea Rusu a obținut un punctaj mai mic.

Comisarul Ilea, menționat în dosarul Uioreanu

Numele lui Ilea a apărut într-un mega scandalul de corupție care se referă la fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, arestat pentru corupție, și condamnat, în primă instanță, la șase ani de închisoare, pentru luare de mită. În acest dosar de corupţie, procurorii DNA au atașat o stenogramă în care Horea Uioreanu și șeful său de cabinet, principalul martor al acuzării, adică al DNA, Răzvan Pop, vorbesc despre șeful SIPI Cluj, comisarul Constantin Cristian Ilea, ca despre un om care este chemat, oricând și oriunde pentru a primi ordine pe diferite teme. În discuția dintre cei doi, Uioreanu îl chestionează pe Pop despre interceptările din alt dosar de corpuție în care ultimul a fost prins în flagrant primind mită.


 

abonare newsletter