Actualitate

Clementinele vă feresc de răceală şi kilogramele în plus

<p>Clementinele sunt în topul recomandărilor specialiştilor pentru acest sezon cu temperaturi foarte scăzute, nu doar fiindcă vă protejează de răceli, dar şi pentru că sunt slabe caloric.</p> <p>Motivele pentru care ar trebui să consumaţi zilnic aceste fructe delicioase şi de „sezon” sunt multiple - aceste citrice abundă în vitamina C, potasiu şi fibre. De aceea, pot fi un aliat excelent împotriva virusurilor de sezon. O altă calitate a clementinelor este că fiecare fruct are doar 40 de calorii. De aceea, sunt excelente înainte de un antrenament la sală sau pe post de gustare înainte de prânz, potrivit csid.ro.</p>

Pentru că sunt bogate în fibre, clementinele pot fi consumate din plin în zilele în care meniul care abundă în grăsimi şi zahăr, însă nu este recomandabil să fie consumate după masă, ci cu o oră înainte sau la două ore după masă.

Despre clementine se spune că au fost descoperite accidental de părintele Clement Rodier în grădina unui orfelinat din Algeria, în 1902. Se pare însă că în China se cultivau cu mult timp înaintea acestei descoperiri. În SUA, au fost aduse în 1914, iar în Europa, cresc mai ales în Spania.

abonare newsletter