Actualitate

Regele Mihai, PE MOARTE. Fostul suveran al României a primit deja Sfânta Împărtăşanie.

Starea de sănătate a fostului suveran al României, Mihai I, se deteriorează rapid. Informația este ascunsă de Casa Regală la finalul unui comunicat de presă despre un incident în care a fost implicat nepotul fostului rege, Nicolae Medforth-Mills, care ar fi încercat să-şi viziteze bunicul, în ciuda interdicției familiei.

Astfel, potrivit comunicatului, fostul suveran al României a primit Sfânta Împărtăşanie.

"Incidentul (încercarea principelui Bicolae de a-şi vedea bunicul - n.r.) a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtăşanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif", se arată în comunicatul citat.


Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, a reacţionat pe Facebook, după anunţul Casei Regale potrivit căruia a încercat să intre cu forţa în reşedinţa Majestăţii Sale, spunând că nu va intra în acest joc, dar îl întristează agresivitatea celor care îl acuză.

"Mă întristează profund şi nu inteleg agresivitatea CR de a face tot posibilul de a ma impiedica sa imi vad bunicul si de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul in aceste momente dificile pentru ca aşa se cuvine si aşa este creştineşte", a scris, pe pagina sa de Facebook, Nicolae Medforth-Mills.


Incidentul a avut loc în condiţiile în care, luni, Casa Regală a României a anunţat că starea de sănătate a Regelui Mihai s-a înrăutăţit şi că Principesa Margareta şi Principele Radu au plecat duminică, 5 noiembrie, de urgenţă în Elveţia. De altfel, miercuri, Biroul de Presă al Majestăţii Sale a anunţat că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil îl găseşte pe Regele Mihai în stare de suferinţă, la reşedinţa din Elveţia, motiv pentru care nu va exista niciun eveniment organizat cu ocazia onomasticii sale.

Nicolae, în vârstă de 32 de ani, a primit titlul de principe în 2010, iar din 2008 a participat la diferite acţiuni, ecologiste şi caritabile.


Biroul de Presă al Regelui Mihai I a anunţat, pe 11 august 2015, printr-un comunicat de presă, că Regele Mihai I a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală".

abonare newsletter