Actualitate

Un autocar cu 42 de copii şi 4 adulţi a luat foc pe Autostrada Gilău-Câmpia Turzii

Un autocar în care se aflau 42 de copii şi patru adulţi a luat foc, marţi, pe A3 spre Gilău.

foto arhiva foto arhiva

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că nimeni nu a fost rănit şi că flăcările au fost stinse înainte de sosirea echipajelor de pompieri.

"Nu sunt răniţi, flăcările au fost stinse înainte de sosirea echipajelor de pompieri. A fost un autocar care transporta 42 de copii şi patru adulţi, însă nu a fost nimeni rănit. Deocamdată nu se ştie cauza incendiului, dar probabil că e vorba de probleme mecanice", a menţionat Andrei Biriş.


Prefectul judeţului Cluj, Aurel Cherecheş, prezent la faţa locului, a declarat, marţi, că elevii au fost preluaţi de un alt autocar, iar pînă la venirea acestuia au fost urcaţi în maşinile Prefecturii, Poliţiei şi ISU pentru a se încălzi.

“Un număr de 43 de elevi şi patru profesori care îi însoţeau au fost evacuaţi dintr-un autocar cuprins de incendiu pe Autostrada Transilvania, la km 27 pe sensul spre Gilău, nefiind rănită nicio persoană. Elevii veneau de la Luduş pentru a participa marţi seara la un spectacol de teatru la Cluj-Napoca. Până la sosirea unui alt autocar care i-a preluat să îi ducă la destinaţie, elevii au fost urcaţi în maşinile Prefecturii, Poliţiei şi ISU Cluj pentru a sta la căldură”, a spus Cherecheş.

abonare newsletter