Actualitate

Premierul Ungariei, Viktor Orban, se află într-o vizită de două zile la Cluj

Viktor Orban participă sâmbătă, la Cluj-Napoca, la festivitatea de inaugurare a Institutului Protestant Teologic, care a fost renovat şi la inaugurarea Muzeului Reformat din Transilvania.

Foto Anca Colibăşanu Foto Anca Colibăşanu

De la ora 11.00 Viktor Orban a fost prezent la Biserica Reformată Centrală din Cluj-Napoca însoţit de episcopi ai bisericilor reformate din Bazinul Carpatic şi de episcopul reformat al Ardealului, Kato Bela. Premierul Ungariei a asistat la slujbă religioasă oficiată în Biserica Reformată Centrală din Cluj-Napoca la care au participat peste 600 de preoţi reformaţi, evanghelici şi unitarieni din Bazinul Carpatic.

De asemenea, mâine, 1 octombrie Viktor Orban va participa la inaugurarea Bisericii reformate din Florești, unde vor fi mai mult de 500 de preoți reformați, protestanți și unitarieni, în special din România, și episcopii din Bazinul carpatic.


Potrivit organizatorilor, manifestările la care este prezent premierul Ungariei, invitat de Eparhia Reformată din Ardeal, sunt organizate de bisericile protestante maghiare cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă.

Viktor Orban este aşteptat şi săptămâna viitoare în România. El şi preşedintele Republicii Ungare, Janos Ader, au fost invitaţi la Arad, la manifestările culturale şi religioase denumite generic "Zilele Maghiare", acestea urmând să se încheie în 7 octombrie, după comemorarea în Parcul Reconcilierii Romano-Ungare a celor 13 generali ucişi în oraş la sfârşitul revoluţiei de la 1848-1849.

Etichete: viktor orban
abonare newsletter