Actualitate

Anunț important făcut de Tudor Giurgiu despre ediția de anul viitor a TIFF

Nici nu s-a terminat bine, că organizatorii TIFF au stabilit când va avea loc ediția cu numărul 17. Anunțul a fost făcut de președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania, Tudor Giurgiu.

Potrivit lui Giurgiu, care a recapitulat ce i-a plăcut cel mai mult la ediția din acest an a TIFF, în 2018 festivalul va avea loc între 1 și 10 iunie.

"Mi-a plăcut reîntâlnirea cu Tora Vasilescu, filmul «Regii Manelelor» și concertul Kana Jambe, atelierele pentru copii, oamenii veniți la proiecția Delon îmbrăcați în «alendeloane», filmul islandez «Heartstone», o bijuterie, întâlnirea cu Ulrich Seidl, un regizor pe care îl ador, Alain Delon – mă așteptam să văd un tip încrezut, dar am cunoscut un om simpatic, glumeț și foarte generos, minerul –brigadier Cătălin Cenușă, erou în documentarul lui Andrei Dăscălescu «Planeta Petrila», al cărui speech la gala de închidere a smuls ropote de aplauze. Aș putea continua, dar mai bine de (re)vedem la anul, 1-10 iunie", a scris Giurgiu pe Facebook la ce a denumit el "o scurtă recapitulare subiectivă și haotică a unui TIFF de poveste".

abonare newsletter