Actualitate

Sirenele sună azi la Cluj, între orele 10-15, ca parte a unui exerciţiu de protecţie civilă

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va desfăşura astăzi, joi, începând cu ora 10,00, exerciţiul de alarmare în zece judeţe din Transilvania.

FOTO / ISU Cluj FOTO / ISU Cluj

Judeţele vizate de exerciţiu astăzi sunt Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Maramureş, Mureş, Satu Mare, Sibiu şi Sălaj.

Joi este cea de-a treia zi a exerciţiului PROCIV 2017, ce are ca scop testarea şi verificarea unor echipamente din componenţa sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, transmite Agerpres.


Se va auzi semnalul de alarmare, compus din cinci sunete a câte 16 secunde fiecare. De asemenea Vor fi verificate şi fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către populaţie şi autorităţi.

IGSU le recomandă cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma "Exerciţiu".


Ultima zi a exerciţiul de la nivelul întregii ţări va avea loc mâine, în alte judeţe.

La nivel naţional există peste 7.700 de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situaţii de protecţie civilă, modul de acţionare a acestora fiind realizat local sau centralizat din dispecerate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter