Actualitate

România a eliberat în 2016 cele mai multe paşapoarte din ultimii şase ani. La Cluj programările se fac şi online

Serviciile pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple din România au eliberat anul trecut cel mai mare număr de paşapoarte din ultimii şase ani, conform Ministerului Administraţiei şi Internelor. Clujul se numără între cele şase judeţe unde a fost introdusă de anul trecut programarea online.

FOTO Arhivă Epoch Times România FOTO Arhivă Epoch Times România

Serviciile pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple au primit în 2016 un număr de 1.186.199 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, în creştere cu 24% faţă de anul 2015 şi cu 42% faţă de anul 2010, precizează MAI, într-un comunicat transmis duminică agenţiei Agerpres. Anunţul vine în contextul sărbătoririi Zilei Paşaportului Românesc.

Tendinţa de creştere a numărului de solicitări se menţine şi în acest an, în lunile ianuarie şi februarie a.c., fiind primite deja 221.359 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice, faţă de 181.300 în aceeaşi perioadă a anului 2016, mai arată comunicatul MAI.


Pentru judeţul Cluj, municipiul Bucureşti şi judeţele Bacău, Iaşi, Timiş şi Vaslui a fost introdus de anul trecut sistemul pilot de programare online, pentru a putea răspunde volumului mare de solicitări înregistrate mai ales în sezonul estival al anului. O altă măsură la nivelul Direcţiei Generale de Paşapoarte şi al serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple a fost prelungirea timpului de lucru cu publicul.

 

abonare newsletter