monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Aeroportul „Avram Iancu” Cluj intră într-un amplu proces de modernizare. Zece noi destinaţii în 2017

Aeroportul din Cluj-Napoca a înregistrat anul trecut un record absolut de călători: aproape 1,9 milioane, în urcare cu circa 25% faţă de 2015, iar pentru a face faţă numărului tot mai mare de călători, zona terminalului plecări va suferi modificări masive.

sosiri aeroport cluj

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe, a semnat vineri autorizațiile de construire în vederea edificării a două obiective importante în cadrul programului de extindere și modernizare a aeroportului clujean.

Este vorba de „Construirea platformei de staţionare aeronave şi suprafeţe de handling aferente la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj", respectiv „Modernizarea terminalului plecări - zona regrupare la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj".


Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Cluj, “importanța realizării acestor investiții este de necontestat în condițiile în care Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a traversat în ultimii ani o amplă etapă de dezvoltare și modernizare, ajungându-se astfel ca în 20 de traficul anual de pasageri să înregistreze o creștere de aproape 100 de ori a nivelului înregistrat”.

Astfel, pentru anul 2017 se estimează că aeroportul clujean va avea un trafic cuprins între 2,7 și 3 milioane de pasageri, parametri indicați inclusiv de statisticile realizate la finalul anului 2016 conform cărora traficul aerian a înregistrat o creștere cu aproximativ 25% comparativ cu cel din anul 2015.


În ceea ce privește construirea unui platforme de staționare pentru aeronave, această investiție a devenit indispensabilă având în vederea creșterea constantă, corelativ cu cea a traficului de pasageri, a numărului de mișcări și aeronave deservite.

În cursul anului 2017, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj va deschide zece noi destinaţii care se adaugă celor 14 inaugurate anul trecut, urmând a fi astfel puse astfel la dispoziţia călătorilor nu mai puțin de 46 de destinaţii interne şi externe. "În aceste condiții în care traficul aeronavelor este tot mai dinamic, aeroportul clujean este nevoit să îşi suplimenteze numărul de poziţii de staţionare aeronave cu o capacitate portantă suficientă pentru accesul tuturor tipurilor de aeronave de categoria C, iar în perspectivă de categoria D sau E", spun reprezentanţii CJ Cluj.


„Scopul acestor noi investiții pe care le-am demarat este acela de consolidare a statutului Aeroportului clujean de al doilea mare aeroport al țării și important nod aeroportuar regional, obiectivul nostru declarat fiind ca Poarta aeriană a Transilvaniei să poată gestiona în condiții optime, în următorii ani, un trafic anual de pasageri de aproximativ 5 milioane de persoane, respectiv o creștere a numărului de destinații deservite cu peste 35%”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.”