Actualitate

Donald Trump a semnat ordonanţa privind ridicarea zidului la frontiera dintre SUA şi Mexic

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat miercuri ordonanţa executivă care prevede construirea unui zid la frontiera cu Mexicul, relatează presa americană.

Mexicul nu va plăti pentru zidul de frontieră al lui Donald Trump, a declarat preşedintele Mexiului, Enrique Pena Nieto, într-un mesaj adresat naţiunii, potrivit BBC.

Acesta a declarat că "deplânge" planurile barierei, adăugând că "Mexicul nu crede în ziduri". Acesta nu a făcut nicio menţiune asupra anulării sau amânării călătoriei sale la Washington de pe 31 ianuarie pentru a se întâlni cu preşedintele SUA. Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru construirea "unei bariere fizice impasibile" şi a insitat ca Mexicul să plătească pentru aceasta.


Enrique Pena Nieto a spus: "Am spus de nenumărate ori şi repet: Mexicul nu va plăti niciun zid. Acesta a apărut pentru că Mexicul ia în discuţie noi reguli asupa cooperării, a comerţului, investiţiilor, securitpţii şi a imigraţiei în regiunea Americii de Nord. În calitate de preşedinte, îmi asum complet responsabilitatea de a apăra interesele statului şi ale mexicanilor. Ţinând cont de raportul final al funcţionarilor din  Washington DC şi a sfaturilor din partea camerei de comerţ şi a guvernatorilor, voi dedice următorii paşi.", a precizat acesta.

abonare newsletter