Actualitate

Tâlhar prins, din nou, cu ajutorul cetăţenilor. Poliţia Cluj se laudă cu realizările altora

Poliţişti au reţinut pentru 24 ore, un tânăr după ce a tâlhărit o femeie pe strada Crişan din Cluj-Napoca.

sursa foto cugetliber.ro sursa foto cugetliber.ro

Un tânăr de 23 de ani care a sustras, pe stradă, poşeta unei femei, a fost prins de doi cetăţeni cu spirit civic şi predat apoi poliţiştilor.

“Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat şi reţinut pentru 24 ore un tânăr cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. (...) O femeie de 37 ani din comuna Baciu, judeţul Cluj, a sesizat Poliţia prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că, în timp ce se afla pe str. Crişan din municipiul Cluj-Napoca, ar fi fost agresată de un tânăr care i-a sustras poşeta şi a fugit spre Piaţa Mihai Viteazu. Poliţiştii au intervenit imediat, iar tânărul le-a fost predat de doi cetăţeni care având descrierea furnizată de victimă l-au urmărit şi l-au prins în Piaţa Mihai Viteazu. Cetăţenii au relatat poliţiştilor că, înainte de a-l imobiliza, tânărul ar fi încercat să riposteze cu o şurubelniţă, fără a le produce leziuni“, se arată într-o informare transmisă joi de IPJ Cluj.


Tânărul din municipiul Gherla a fost reţinut 24 de ore, iar judecătorii au decis să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile.

“Poliţia clujeană mulţumeşte persoanelor care au sprijinit intervenţia poliţiei şi l-au prins pe tânăr, pentru spiritul civic de care au dat dovadă şi pentru contribuţia activă adusă în procesul de descurajare a acestui gen de fapte. Chiar dacă pentru unii spiritul civic înseamnă a-ţi pierde timpul cu declaraţii la poliţie, nu trebuie să uităm faptul că mâine fiecare din noi poate fi cel care are nevoie de ajutorul celor din jur. A nu fi nepăsător la ceea ce se întâmplă în jurul tău şi a sesiza poliţia atunci când ceva sau cineva ţi se pare suspect nu îi ajută numai pe ceilalţi, ci şi pe tine”, se mai arată în informarea IPJ Cluj.

abonare newsletter