Actualitate

Patinoar pe lacul Chios! Zeci de tineri se distrează gratis pe lacul îngheţat - FOTO

Lacul Chios din Parcul Central a îngheţat de câteva săptămâni şi s-a transformat în locul de întâlnire al tuturor pasionaţilor de patinaj şi nu numai.

Distracţie pe gheaţă pentru clujeni sau turiştii care vizitează în aceste zile Clujul: vobim despre patinoarul natural din Parcul Central, care an de an, este locul preferat de întâlnire pentru amatorii sporturilor de iarnă.

Vineri la prânz, zeci de părinţi însoţiţi de copii se dădeau cu patinele pe lac sau jucau hochei, mai ales că distracţia este gratuită.


Dacă anii trecuţi municipalitatea descuraja distracţia pe lacul din centrul Clujului, intrările pe lac fiind închise cu lanţuri, iar de jur împrejurul apei erau pancarte cu atenţionări şi interdicţii, anul acesta, patinajul pe Lacul Chios este permis.

În toamna anului trecut, Emil Boc a vorbit despre nevoia clujenilor de a avea un patinoar în oraş. “Vrem să facem un proiect european, astfel încât, iarna, lacul din Parcul Central să poată fi transformat într-un patinoar artificial de largă dimensiune şi să dea şansa clujenilor să îl folosească", promitea primarul.


De atunci, însă, primarul nu a mai scos niciun cuvânt despre acest proiect.

Pe lacul din centrul oraşului nu s-a făcut nicio modificare, iar clujenii patinează acolo în continuare. Chiar dacă există riscul să se crape gheaţa şi să cadă în apă, tinerii spun că distracţia merită pentru că e gratis şi au la dispoziţie o suprafaţă mult mai mare decât la patinoarul din Piaţa Unirii sau din unele centre comerciale, unde accesul se face contra cost.

abonare newsletter