Actualitate

Poliţiştii locali ies la rampă după ce au restituit un portofel cu acte şi aproape 500 de lei. Cine ar fi trebuit să o facă?

Atmosfera sărbătorilor de iarnă atinge şi sufletele poliţiştilor locali din Cluj-Napoca. Asta lasă de înţeles promovarea de către municipalitate a gestului lor, prin care au restituit un portofel cu acte şi aproape 500 de lei proprietarului care îl pierduse.

FOTO Primăria Cluj-Napoca FOTO Primăria Cluj-Napoca

Dincolo de finalul fericit al episodului, în care proprietarul îşi recuperează actele şi banii, poliţiştii locali sunt promovaţi pentru un gest care ar trebui să reflecte o minimă exigenţă a locului de muncă respectiv.

„În cursul zilei de astăzi, 23 decembrie 2016, în jurul amiezii, o patrulă de polițiști locali din cadrul Serviciului Control Trafic Rutier a depistat un portmoneu pe Calea Moților. Acesta conținea suma de 457 lei și documentele – carte de identitate, permis de conducere, card de sănătate etc, care aparțineau doamnei A.M. din municipiul Cluj-Napoca. Banii și actele găsite au fost predate deținătoarei”, informează Biroul Mass-Media al Primăriei.


Dacă gesturile de „fişa postului” ale poliţiştilor locali sunt lăudate, există în schimb numeroşi clujeni simpli care restituie obiecte, inclusiv portofele, fără ca acest lucru să fie evidenţiat undeva.

Doamna I.N. ne-a relatat că acum aproximativ trei săptămâni i-a fost sustras un portofel cu acte dintr-un mijloc de transport în comun. Disperată de situaţie, femeia a fost sunată în ziua următoare de un angajat de la Rosal, care a anunţat-o că i-a găsit portofelul într-un coş de gunoi de pe un stâlp din vecinătatea unei staţii de autobuz. Proprietara şi-a recuperat bucuroasă actele.

abonare newsletter