Actualitate

Clujenii bifează lista cu cadouri la ediția de Crăciun a târgului Cluj Design Days - VIDEO

În perioada 16-18 decembrie la Cluj a avut loc cea de-a cincea ediție a târgului Cluj Design Days.

Organizatorii ediției de Crăciun din acest an, Dunga si Muza, au selectat 34 de designeri atât tineri debutanți, cât și deja cunoscuți.

„Scopul acestui eveniment și scopul nostru ca și organizație este să promovăm designul autohton. În primul rând, un focus mai mare îl oferim designerilor locali pentru că sunt mai aproape și mai accesibili pentru noi, dar vrem să ne lărgim orizontul și spre designerii autohtoni. Vrem să familiarizăm publicul cu conceptul de design, cu conceptul de obiecte cu o poveste în spate și, pur si simplu, să le crestem apetitul pentru altceva”, a declarat Adrian Balcău, organizator.


Târgul a fost ocazia perfectă pentru clujeni să achiziționeze cadouri originale pentru cei dragi de sărbători. Decorațiuni de lemn, șosete croșetate de bunicuțile din Rosia Montana sau bijuterii de autor sunt doar câteva dintre lucrurile pe care vizitatorii le vor pune sub brad în acest an.

„La standul meu clujenii văd o serie de produse pentru casă, niște produse care îți îmbunătațesc stilul de viată. Sunt niște produse care sunt făcute cu drag și pe care de abia asteptăm sa le vedem în casele lor,” a spus designerul Bogdan Gotia.


„La mine pot găsi atât haine de bărbați, cât și de femei. Avem o colectie de haine basic făcute sută la sută din bumbac și o colecție mai specială în ediție limitată dedicată femeilor pentru evenimente speciale, Crăciun, Revelion și așa mai departe,” a zis designerul Diana Ilea.


„E partenera mea cu haine, e designer vestimentar și plus avem împreună colecția de accesorii: cercei, coliere, inele, ochelari de soare,” a spus designerul Radu Lupu.

Pe lânga posibilitatea de a procura produse de excepție de la designerii autohtoni, târgul le-a oferit oportunitatea vizitatorilor să asculte un concert de colinde susținut de copiii Școlii Internaționale Transylvania College.


„Un eveniment foarte plăcut, agreabil. Am descoperit foarte mulți designeri de care nu știam, o să-i caut în continuare pe site-urile lor. Produse foarte, foarte deosebite, unicate și, cu siguranță, aș vrea să văd un al doilea târg de genul acesta”, a zis o vizitatoare.

„Evenimentul în sine mi se pare o chestie foarte interesantă. Adica de când am aterizat în Cluj, pot să spun ca tineretul parcă nu se explorează și te duci aici și vezi tot felul de concepte noi pe care le au doar tinerii pentru că sunt doar artiști tineri aici si este interesant”, a spus un invitat.


„Am vrut neapărat să achiziționez ceva de pielărie făcut manual și am luat un penar”, a zis zâmbind un oaspete la acest eveniment.

„Dreaming of a white Christmas” a fost tematica târgului din acest sezon. Clujenii așteaptă cu nerăbdare să afle ce au pregatit organizatorii și designerii pentru edițiile următoare ale Cluj Design Days.

Articol scris de Daniela Mihailuță (student la FSPAC – Departamentul Jurnalism)

Ioana Fofiu (student la FSPAC – Departamentul Jurnalism) - Montaj Audio-Video

Ultimele Stiri
abonare newsletter