Actualitate

Clujean amendat cu 2.000 de lei pentru că şi-a transformat garajul în afumătoare

Un clujean a improvizat o afumătoare într-un garaj din cartierul între Lacuri. După ce şi-a afumat şi vecinii, nu doar cârnaţii a fost amendat de poliţie.

Locatarii unui bloc de locuințe din cartierul Între Lacuri  au sunat la Poliţia Locală în această dimineaţă, deranjaţi de fumul provenit dintr-un garaj amplasat lângă imobilul în care locuiesc, condus în exteriorul construcției printr-o țeavă metalică improvizată.

“Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului și Serviciului Inspecție Comercială s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că în garajul menționat s-a improvizat o afumătoare într-un dulap metalic. A fost identificată și chemată la fața locului persoana responsabilă pentru această faptă, care în calitate de proprietar al garajului a folosit amplasamentul pentru afumarea cârnaților proveniți în urma sacrificării unui porc”, anunţă Primăria într-un comunicat.


Pentru utilizarea garajului amplasat pe domeniul public în alte scopuri decât pentru  gararea autovehiculului, proprietarul garajului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009 și H.C.L. nr. 191/2009.

În urma măsurilor dispuse de către polițiștii locali prin Procesele verbale de constatare  a contravenției încheiate la fața locului,  contravenientul a luat măsuri urgente pentru dezafectarea dulapului metalic compartimentat și modificat pentru afumarea produselor din carne, respectiv predarea acestuia la un centru autorizat de colectare a deșeurilor feroase.

abonare newsletter