Actualitate

Sala Polivalentă intră în lucrări de modernizare. Care este motivul şi cât vor dura lucrările

În şedinţa de Consiliu Local de joi a fost votat un proiect de hotărâre privind demararea unor lucrări de modernizare a Sălii Polivalente din Cluj-Napoca.

Sala Polivalentă intră în lucrări de modernizare. Care este motivul şi cât vor dura lucrările Sala Polivalentă intră în lucrări de modernizare. Care este motivul şi cât vor dura lucrările

Sala Polivalentă va fi modernizată pentru a se ridica la standardele cerute de Federaţia Internaţională de Baschet, în condiţiile în care Cluj-Napoca va găzdui Campionatul European de Baschet 2017. În şedinţa de Consiliu Local de joi a fost votat un proiect de hotărâre care vizează extinderea capacităţii Sălii Polivalente.

“La etajul trei se vor amplasa patru rânduri de scaune, din care două rânduri vor sta sub consolă, sub nivelul planşeului (cota +14,57 m), iar celelalte două rânduri vor fi amplasate peste planşeu. Pentru realizarea structurii este necesară demolarea consolei de beton existente la nivelul planşeului pe toată suprafaţa extinderii”, se arată în proiectul de hotărâre.


Valoarea lucrării este de aproximativ 16 milioane lei, bani care vor fi alocaţi din bugetul local. Proiectarea pentru extinderea Sălii Polivalente este estimată la o lună, iar durata lucrărilor va fi de opt luni.

Sala Polivalentă a fost inaugurată în octombrie 2014, investiţia fiind de 70 milioane lei. Construcția este multifuncțională, configurația putând să fie schimbată pentru a găzdui atât competiții sportive cât și mari evenimente culturale. Sala Polivalentă se remarcă prin design și folosirea unor tehnologii de ultimă oră, de la scaunele retractabile până la cel mai modern sistem video dintr-o astfel de sală.


Sala este omologată pentru baschet, volei și handbal. De asemenea, Sala Polivalentă poate găzdui competiții internaționale de box, arte marțiale, gimnastică, karate, scrimă, tenis de masă, tenis de câmp sau badminton. Pentru spectatori, sala oferă un parking subteran de 443 de locuri, din care 18 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități, zone de garderobă și bar, zone speciale VIP cu acces separat și săli de conferință. Un centru media le este dedicat jurnaliștilor care vor transmite competițiile – caruri TV, reporteri și comentatori. Sportivii au la rândul lor toate facilitățile cerute de regulamentele internaționale, nu doar pentru joc, ci și în zonele de vestiare sau pentru pregătirea fizică, prin sala de antrenamente și cea de fitness.

abonare newsletter