Actualitate

Istoria se repetă. INCENDIU la rampa de gunoi de la Pata Rât - GALERIE FOTO-VIDEO

Un fum gros s-a ridicat din zona rampei de gunoi de la Pata Rât, duminică seara. Deșeurile au luat foc din nou, după ce în urmă cu aproximativ două luni incendiile au fost frecvente la rampa de deșeuri.

Echipajele de pompieri au fost chemate duminică seara, în jurul orei 20.00 la rampa de gunoi de la Pata Rât. Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj a declarat că au fost solicitați la rampă pentru stingerea unui incendiu, dar deocamdată nu se cunoaște care este amploarea incendiului. Pompierii intervin cu patru autospeciale pentru stingerea incendiului.

Ceea ce este cert e faptul că în jurul orei 20.00 un nor de fum gros a început să se ridice în zona rampei. În 40 de minute norul de fum a devenit tot mai mare.


Potrivit reprezentanților Asociației Comunitare a Romilor din Coastei, rezidenții din Pata Rât, mulți evacuați de autoritățile locale în apropierea rampelor de gunoi, reclamă poluarea ce derivă în urma incendiului. Rampa Salprest (rampa mică), cea care arde duminică seara, este la 300 de metri distanță față de cele peste 300 de persoane evacuate de autorități de pe strada Coastei în 17 Decembrie 2010. În Pata Rât trăiesc 1.500 de oameni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat că iniţial la locul incendiului a ajuns o autospecială a pompierilor, însă pentru că focul se propaga cu rapiditate numărul acestora a fost suplimentat.


La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii intervin cu patru autospeciale pentru stingerea focului.

Biriş a precizat că va fi o intervenţie de durată şi că nu există pericolul ca flăcările să se extindă.


Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, aceasta urmând să fie stabilită ulterior.

Şi în luna mai, a izbucnit un incendiu la rampa de gunoi de la Pata Rât, pompierii intervenind mai bine de 36 ore pentru lichidarea focului, fărăsă fie înregistrate victime.


abonare newsletter