Actualitate

Experienţe şi surprize din Ungaria la Zilele culturale Maghiare din Cluj

Oficiul de Turism al Ungariei vă prezintă oferta turistică a Ungariei între 18–21 august 2016, pe str. Mihail Kogălniceanu.

Vor fi prezentate regiunile Câmpia Maghiară de Sud, Câmpia Maghiară de Nord, Lacul Tisa, Ungaria de Nord, Budapesta şi împrejurimile ei. Pe lângă variatele prospecte, hărţi, materiale promoţionale, pachete şi oferte turistice vizitatorii noştri pot degusta diferite produse hungaricum şi pot participa la activităţi interesante:

Testaţi pista cu obstacole cu Segway în curtea Liceului Teoretic Báthory István între 19–21 august 2016. La Szeged și în Câmpia Maghiară de Sud a apărut un nou serviciu de transport inovator grație serviciului Circuite de neuitat pe Segwey PT!. În prezent, vă puteţi înscrie la trei circuite de neuitat şi două plimbări prin Szeged, respectiv la un circuit în Mórahalom.


Învăţaţi să rezolvaţi cubul Rubik sau concuraţi cu reprezentanţii Rubik Studio . Ei vor ţine demonstraţii de mai multe ori pe zi. Cubul Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în 1974 de către sculptorul şi profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik.

În cadrul atelierului de pictură corporală airbrush veţi avea ocazia de a beneficia de o mică pictură corporală reprezentând animale şi simboluri din Ungaria şi din regiunea laculului Tisa.


Reprezentanţii parcului tematic şi de aventură Labirintul Csillagösvény din Ópusztaszer vă aşteaptă cu un joc de logică, un covor de joacă în curtea Liceului Teoretic Báthory Istvan.

La standul Oficiului de Turism al Ungariei veți putea degusta cârnaţi de Gyula,  Vişinele în cognac și pralina câştigătoare din Szank,  Suc de mere 100% natural de la Derecske și Pălincă.


Demonstraţie de gătit şi degustare vineri, 19 august 2016, între orele 9:30 -14:00 pe str. Potaissa.

Degustaţi sarmalele de Debrecen cu faimoşii cârnaţi de Debrecen, 700 de porţii pregătiţe de maeştri bucătari de la Restaurantul Barabás, Barabás Zoltán şi Birke Imre cu susţinerea Restaurantului VIA din Cluj. La eveniment va participa şi domnul Krivács András, preşedintele Uniunii Naţionale de Gastronomie din Ungaria. Restaurantul Barabas se poate mândri cu numeroase aprecieri pentru munca depusă în vederea popularizării culturii, tradiţiilor şi a specialităţilor gastronomice ungureşti. Restaurantul VIA îşi aşteaptă oaspeţii într-o clădire monument architectural din secolul al XVIII-lea, complet renovată, unde vă puteţi simţi ca acasă, iar bucătarii vă garantează o adevărată revelație gastronomică. 


Vă așteptăm cu drag! Pentru detalii vizitați site-ul nostru http://ro.gotohungary.com/

 

abonare newsletter