Actualitate

Noul ministru al Transporturilor, în vizită pe şantierele de autostradă din Transilvania. Care e stadiul pe loturile dintre Sebeş şi Turda şi pe "ciotul" Gilău-Nădăşelu

Noul ministru al Transporturilor, Sorin Buşe, a făcut miercuri o vizită de lucru pe şantierele Autostrăzilor Transilvania (A3 Gilău - Nădăşelu) şi A10 Sebeş - Turda. Ministrul a fost însoţit de şeful Companiei de Autostrăzi, Cătălin Homor, a vizitat loturile care au şansa de deschidere în acest an, dar şi cele pentru care situaţia birocratică abia a fost deblocată.

sursa foto: www.facebook.com/MinisterulTransporturilor sursa foto: www.facebook.com/MinisterulTransporturilor

Pe autostrada A3 Gilău - Nădăşelu (8,7 km), ministrul a remarcat mobilizarea eficientă a constructorului, informează MT într-un comunicat informează HotNews.ro.

După scoaterea din fondul forestier a celor 7,45 ha de pădure la începtuul primăverii, constructorul a continuat lucrările în regim accelerat, astfel încât gradul de execuţie a ajuns să depăşească 77%.


Cei 8,7 km de autostradă au termenul estimat de finalizare pentru sfârşitul anului 2016.

"Tot miercuri a fost emisă şi Autorizaţia de Construire pentru Nodul rutier Nădăşelu - km 8+550, culoar suplimentar, de pe secţiunea 3A a Autostrăzii Transilvania", transmite MT.

Ministrul Sorin Buse a mers şi pe Autostrada A10 Sebeş - Turda. Pentru Loturile 1, 3 si 4 au fost realizate exproprierile necesare, a fost emis Ordinul de ministru, dar şi Autorizaţia de Construire. Pe Lotul 4, Autorizaţia de construire a fost emisă şi pentru lucrările suplimentare.

În ceea ce priveşte Lotul 3, se execută lucrări pe o lungime de 12,45 km.


Constructorul se află în teren şi este pregătit să accelereze ritmul de activitate. Progresul fizic actual pe Loturile 3 şi 4 este de aproximativ 50%.

Pe Lotul 1, Autorizaţia de construire a fost emisă pentru secţiunea A, iar constructorul urmează să antreneze toate resursele la capacitate maximă, în cel mai scurt timp posibil. Traseul acestui lot are 17 km şi conţine şi nodul direcţional Sebeş.

Pe Lotul 2, muncitorii lucrează pe şantier cu viteză sporită de mai bine de o lună şi jumătate. Acest sector are o lungime de 24 km. Pe traseul Lotului 2 au fost descoperite zece situri arheologice ce datează din epoca neolitică. Acestea sunt investigate şi descarcate de pe traseul autostrăzii.

"Mi-am început mandatul prin a evalua proiectele direct de pe santier. O să continui în această manieră pentru că vreau să văd lucrurile acolo unde se petrec. Sunt convins că fiecare constructor este conştient de rolul său în acest parteneriat şi mai ales de cât de importantă este respectarea angajamentelor astfel încât, la final, când vom trage linie, vom şti că putem lucra împreună şi pentru alte proiecte. Pe de altă parte, şi CNADNR are obligaţia să-şi respecte angajamentele. Mă aştept ca angajaţii companiei să rămână pe şantiere cât timp e nevoie, să găsească soluţii fezabile pentru fiecare proiect şi să sesizeze orice derapaj", a declarat ministrul Sorin Buşe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter