Actualitate

Şofer arestat preventiv, după ce a lovit un pieton şi a fugit de la locul accidentului

Un bărbat a fost arestat, după ce a lovit un pieton cu maşina şi a părăsit locul accidentului.

Un accident rurtier grav a avut loc duminică, 10 iulie, în jurul orei 16:45, pe strada Republicii din Turda. Un şofer a accidentat un pieton după care l-a luat în maşina sa şi a plecat.

„Patrulele de poliție rutieră și siguranță publică au fost alertate, efectuând verificări  în vederea depistării bărbatului. Autoturismul a fost găsit abandonat pe raza municipiului Turda, iar  victima, un bărbat de 61 de ani, din Turda, a fost transportată la Spitalul municipal Turda pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto, un bărbat de 27 de ani, din Turda, a fost identificat în urma verificărilor realizate, iar la data de 11 iulie acesta s-a prezentat la unitatea de poliție”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.


Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat că acesta a abandonat autoturismul în care se afla victima și a luat un alt autovehicul cu care și-a continuat deplasarea.

„În urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore. Pe numele  acestuia a fost emis, la data de 13 iulie, un mandat de arestare preventivă pentru 25 de zile. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea  organelor de poliție, fapte prevăzute de Codul penal”, au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.


Articol scris de Laura Şugar

abonare newsletter