Actualitate

Nou atac terorist în Franța?

Justiția franceză a declanșat o anchetă asupra recentelor amenințări cu moartea la adresa săptămânalului satiric Charlie Hebdo. Ziarul a fost vizat de un atac jihadist la 7 ianuarie 2015, soldat cu 12 morți.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, săptămânalul a primit, din 8 iunie, în jur de 20 de mesaje de amenințare pe pagina sa de Facebook. Conducerea săptămânalului a depus plângere.

Ancheta preliminară, declanșată în 22 iunie, a fost încredințată poliției judiciare din Paris, a precizat aceleiași surse. „În stadiul actual, nimeni nu a fost arestat în cadrul acestei anchete și investigațiile continuă”, a adăugat sursa.


Membrii redacției Charlie Hebdo fac în continuare obiectul unor măsuri de securitate întărite, după atentatul din 7 ianuarie 2015, în timpul căruia 12 oameni, dintre care opt membri ai redacției, au fost uciși de jihadiști la sediul săptămânalului, la Paris.

Acest atentat împotriva Charlie Hebdo, acuzat de blasfemie împotriva Profetului Mahomed, a suscitat o imensă emoție în Franța și pe plan internațional. El a fost urmat în 8 și 9 ianuarie de alte atacuri ce au vizat o polițistă și un magazin cu produse cușer din Paris.

Ultimele Stiri
abonare newsletter