Actualitate

Ce puteți face în Noaptea Europeană a Muzeelor

Cele patru orașe candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 împreună cu asociațiile care se ocupă de candidatură din Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara organizează evenimente în Noaptea Europeană a Muzeelor.

Ce puteți face în Noaptea Europeană a Muzeelor Ce puteți face în Noaptea Europeană a Muzeelor

La Cluj-Napoca vor fi distribuite gratuit câteva mii de hărți astfel încât pasionații să-și poată organiza circuitul muzeal.

Muzeul de Artă a pregătit „O noapte la palat”, între orele 20:00 – 01:00 şi include o suită de evenimente expoziţionale, grupate în jurul ideii de celebrare a moştenirii culturale moderne.


Muzeul Etnografic îi așteaptă pe vizitatori cu Caolin – Festivalul Ceramicii Contemporane. Vor fi prezentare lucrările originale şi captivante a 19 artişti români, iar publicul va fi invitat să descopere o selecţie variată de lucrări. Se vor organiza o serie de workshop-uri gratuite, pentru copii şi adulţi, de iniţiere în artele plastice.

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, la Colecţia de Istorie a Farmaciei se poate vizita expoziţia temporară “Harry Potter şi adevărata istorie a farmaciei”. Aceasta cuprinde două vitrine la intrarea în muzeu şi un traseu tematic în expoziţia de bază – pentru a decoperi lumea magiei, căutaţi obiectele marcate cu fulgerul lui Harry! Multe dintre poţiunile şi ingredientele descrise de către J.K.Rowlings sunt inspirate din vechea istorie a farmaciei.


Muzeul de Mineralogie UBB are expozitia „Meteoriții – călători prin spațiu”. La Vivariul UBB se vor putea desfășura activități de observare interactivă a animalelor și urmărirea diferitelor comportamente specifice, în măsura în care condițiile permit acest lucru.

Muzeul Mitropoliei Clujului va expune public Tripticul din Agârbiciu, una din cele mai valoroase icoane ortodoxe din ţara noastră, ce datează din anul 1555.


Anul trecut peste 13.000 de persoane s-au bucurat de vizite nocturne la muzeele clujene cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor. Anul acesta este foarte probabil ca acest număr să fie depășit.

Programul complet poate fi găsit aici: http://noapteamuzeelor.ro.

abonare newsletter