Actualitate

Consiliul Judeţean Cluj şi-a făcut un obicei din a nu-şi respecta obligaţiile

Consiliul Judeţean Cluj a fost amendat de două ori de Garda de Mediu pentru nerespectarea măsurilor stabilite, culmea, de comun acord, împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Aşa cum Monitorul de Cluj a scris în mai multe rânduri Consiliul Judeţean Cluj a fost amendat de Garda de Mediu cu 60000 de lei în luna mai 2015 şi cu 80000 de lei în aprilie 2016, în ambele cazuri pentru nereguli privind gestionarea rampei de gunoi aflate în administrarea judeţului.

O întâlnire a avut loc la începutul lunii aprilie între Consiliul Judeţean Cluj şi Garda de Mediu Comisariatul Judeţean Cluj pentru stabilirea măsurilor de urgenţă pentru stingerea gropii de gunoi care ardea.


Pentru că cei de la Consiliul Judeţean Cluj nu au luat măsuri urgente de stingere a acestor focare până la data de 15 aprilie 2016 Garda de Mediu a amendat Consiliul Judeţean Cluj cu suma de 80.000 de lei. Banii, evident, vor fi plătiţi din buzunarele clujenilor.

La Consiliul Judeţean Cluj pare a fi o practică să nu fie respectate măsurile stabilite de comisarii Gărzii de Mediu. De asemenea, comisarii de la mediu au stabilit împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj punctele privind modul de administrare şi gestionare a depozitului neconform Pata Rât. Şi în acest caz, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj n-au făcut nimic şi au ajuns să fie amendaţi.


„Consiliul Judeţean Cluj nu este la prima abatere în ceea ce priveşte încălcarea prevederilor legislaţiei de mediu, fapt pentru care în luna mai 2015, Garda Naţională de Mediu Comisariatul Judeţean Cluj a aplicat sancţiune contravenţională, în valoare de 60.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor stabilite de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu a Comisariatului Judeţean Cluj privind modul de administrare/ gestionare a depozitului neconform Pata Rât, sancţiune contestată şi câştigată, în instanţă, de Garda Naţională de Mediu Comisariatul Judeţean Cluj”, se mai arată în răspunsul celor de la Garda de Mediu.

abonare newsletter