Actualitate

Două debuturi în spectacolul Carmen, la Opera Maghiară din Cluj

Clujenii sunt așteptați joi, 14 aprilie, de la orele 18.30, la Opera Maghiară din Cluj, la o întâlnire cu nemuritoarea operă Carmen de Georges Bizet.

Compusă la sfârșitul vieții compozitorului ,,opera operelor" a șocat publicul și criticii parizieni la premiera din 3 martie 1875. Subiectul, prelucrat de libretiștii Henri Meilhac si Ludovic Halévy după povestirea cu același nume de Prosper Merimée, a păstrat atmosfera exotică, senzualitatea nedisimulată a personajului principal, finalul violent- fapt ce a adus atingere moralei burgheze a vremii. Bizet a murit după trei luni de la premieră și nu a bănuit notorietatea pe care o va cunoaște capodopera sa. Carmen reușit însă să pătrundă în conștiința publicului de pretutindeni fiind astăzi printre primele trei cele mai populare opere ale lumii.

Solistul Adorján Pataki va debuta în rolul lui Don José din opera Carmen. Dirijorul Szabolcs Kulcsár debutează de asemenea.Din distribuție fac parte: Orsolya Veress (Carmen), Márton Fülöp (Escamillo), Lívia Chiuariu (Michaela), János Szilágyi (Zuniga), Florin Pop (Remendado), Ferenc Kovács (Dancaire), Yolanda Covacinschi (Frasquita), Barbara Balázs (Mercedes), Arnold Gergely (Morales) Cu participarea corului de copii al Operei Maghiare Cluj, dirijor Dalma Kovács.

Regia spectacolului poartă semnătura reputatului om de scenă Ionel Pantea secondat de regizoarea Annamária Gombár.

abonare newsletter