Actualitate

Cum stăm cu autostrăzile în Transilvania?

O echipă de specialiști, în frunte cu Cătălin Humor, Directorul General al CNADNR a inspectat șantierele autostrăzilor din Transilvania.

Sursă foto: forum.construim-romania.ro Sursă foto: forum.construim-romania.ro

Șeful CNADNR a vizitat locul unde ar trebui să fie autostrada Gilău-Nădășel, unde defrișările au oprit lucrările care sunt doar la jumătate.

”Tronsonul Gilău-Nădășelu este realizat în proporţie de peste 50% la nivel de corp de autostradă iar pasajele sunt în diferite faze de execuţie. O problemă care întârzie finalizarea tronsonului de autostradă este defrişarea unei suprafeţe de pădure”, a declarat Cătălin Homor.


De asemenea, echipa a inspectat și Autostrada Sebeș-Turda, mai exact loturile 3 (de 12 km) și 4 (de 18 km). Acestea sunt realizate în proporție de 40%.

Acesta a inspectat și loturile 3 și 4 din Autostrada Sebeș — Turda, cu o lungime de 12 km, respectiv 18 km, despre care a spus că sunt realizate în proporție de peste 40%.


Nici șantierul autostrăzii Orăștie-Sibiu nu a fost trecut cu vederea, șeful CNADNR vizitând și porțiunea din lotul 3 care a fost demolată.

”Până la finele lunii februarie, aşa după cum am mai spus, trebuie demarată în paralel licitaţia pentru expertiza întregului lot 3 din Autostrada Orăştie – Sibiu, cât şi lansarea licitaţiei pentru refacerea zonei afectate. În vederea definitivării măsurilor ulterioare, am convocat o echipă lărgită de specialişti pentru inventarierea degradărilor. Prin această inspecţie, pe care am efectuat-o zilele acestea, am vrut să avem rezultate clare cu privire la situaţia defectelor existente la momentul actual, ce au putut fi constatate vizual. Expertiza ce va fi demarată va o radiografie în urma căreia vor fi trase concluzii legate de calitatea lucrărilor executate”, a adăugat Cătălin Homor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter