Actualitate

Primul protest ratat la Cluj din acest an – GALERIE FOTO

Legea defăimării a fost contestată miercuri seară la Cluj de un grup mic de protestatari. 15 oameni s-au adunat în Piața Unirii pentru a-și exprima nemulțumirea față de legea propusă de președintele PSD, Liviu Dragnea.

„Legea este o încălcare a Constituției care garantează dreptul la libera exprimare. Fiecare avem dreptul să spunem ce vrem, să ne exprimăm opinia atâta timp cât nu instigăm la violență, genocid sau alte lucruri care întră sub incidența Codului Penal. Legea are scopul precis de a intimida românii, de a-i face să nu își mai spună părerea”, a declarat  Botea Bogdan, student la Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir din Cluj.

În semn de protest, cei prezenți, au purtat bucăți de leucoplast pe gură.


„Această lege ca un pumn în față. Atâta timp cât există deja legi pe acestă tema, cea propusă de acum este una parșivă. Marea problemă a acestei legi este  că partidele paramentare ar urma sa fie considerate grupuri sociale. Nimeni nu s-a născut într-un partid sau parlamentar, ci au aderat. Scopul parșiv  este acela de a crea frică, astfel oamenilor fiindu-i îngrădit dreptul la exprimare”, a spus Florin Bădiţă unul dintre organizatorii protestului.

Îngrijorată de posibilitatea ca România să ajungă iar într-o epocă a cenzurii, alături de tinerii protestatari a fost și o doamnă  trecută de prima tinerețe.


„Am venit aici pentru copii mei. Eu am 60 de ani și am mai trăit vremurile astea. Cu această lege încearcă să ne pună botniță” a spus Georgeta Suciu, una dintre cei prezenți în Piață.

De la protest nu au putut să lipsească liberalii Daniel Mihiş şi Valentin Lungu (Univers T), abonaţi la orice mişcare de stradă care se organizează la Cluj.


Protestul de la Cluj nu a fost singular. Astfel de mișcări au avut loc și în Constanța, București sau Craiova.

abonare newsletter