Actualitate

„Goodbye my Friend”, super-piesa rock din Cluj, în memoria victimelor Colectiv - VIDEO

Mai mulți artiști din Cluj au compus o piesă rock în memoria tinerilor care și-au pierdut viața în incendiul din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015.

„Goodbye my Friend”, super-piesa rock din Cluj, în memoria victimelor Colectiv „Goodbye my Friend”, super-piesa rock din Cluj, în memoria victimelor Colectiv

Un grup de artiști din Cluj, muzicieni care activează în diferite formații, s-au reunit sub titulatura Transylvania Spirit pentru a crea piesa „Goodbye my Friend”, dedicate tinerilor care și-au pierdut viața acum trei luni în incendiul din clubul Colectiv.

“În incendiul cumplit din clubul Colectiv am pierdut multe suflete. Fețe, zâmbete, vise, toate au trecut la cele veșnice într-o tragedie de nedescris. Printre victime au fost multe nume și fețe cunoscute pentru mulți muzicieni rock din Cluj, au pierit cunoștințe și prieteni de care își vor aminti întotdeauna”, au scris realizatorii Transylvania Spirit, pe canalul lor Youtube.


Ei au precizat că Transylvania Spirit nu este o formație în sensul clasic al cuvântului, ci mai degrabă un grup de prieteni, muzicieni ce activează în diferite formații. Lor li s-a alăturat Corul „Péterffy Gyula” al Liceului Unitarian János Zsigmond. Împreună au compus și au înregistrat piesa și videoclipul „Goodbye My Friend”.

La această piesă au colaborat:
Andy Ghost (Altar, Masterpiece, Trupa Muzicanții) – voce
Coco Ferari (Trupa Muzicanții) – voce
Dudu Isabel (Seven, Costi Cămărășan band, Speak Floyd, Hungry for Heaven) – voce
Laura Bobb (The Remakers) – voce
Vincze Szabi (Masterpiece, Trupa Muzicanții, Voices of Silence) – chitară
Florin Ștefan ( Semnal M, Transylvania) – chitară, nai, liră
Johann Hentz (Vespera) – chitară bas
Ercsey-Ravasz Ferenc (Voices of Silence) - clape
Caludiu Purcărin (Sistem, Nightlosers, Spitalul de Urgență) – tobe
Ady Taiko (Masterpiece, Trupa Muzicanții, Altar) – instrumente de percuție


Piesa „Goodbye my Friend” a fost compusă de Vincze Szabi, Ercsey-Ravasz Ferenc, Andy Ghost, iar versurile au fost scrise de Andy Ghost.
Aranjament muzical si orchestrație: Ercsey-Ravasz Ferenc si Florin Ștefan
Dirijorul corului este Ercsey-Ravasz Ferenc, profesor de muzică la Liceul Unitarian „János Zsigmond”.
Transylvania Spirit dorește ca cei ce ascultă piesa și se uită la clip să se gândească măcar preț de câteva minute la cei care nu mai pot gândi, zâmbi, visa și crea alături de noi.

Sâmbătă, 30 ianuarie, câteva zeci de persoane s-au adunat în fața Clubului Colectiv din București. Au fost depuse buchete și coroane de flori, au fost aprinse lumânări, s-au spus rugăciuni și au fost lăsate pancarte cu mesaje pentru victime. "O să ne lipsiți, oameni frumoși!" este unul dintre aceste mesaje, lăsate în fața Colectiv, în amintirea celor dispăruți.


abonare newsletter