Actualitate

MAI: Crăciunul 2015 a fost cel mai liniştit şi mai sigur din ultimii cinci ani

Crăciunul 2015 a fost cel mai liniştit şi mai sigur din ultimii cinci ani, numărul accidentelor rutiere, al omorurilor şi al faptelor cu violenţă a fost mult mai mic faţă de anii trecuţi, în ultimele 48 de ore nefiind înregistrate evenimente deosebite, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat, sâmbătă, că în Ajun şi în prima zi de Crăciun nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

"Principala concluzie este aceea că obiectivul Ministerului Afacerilor Interne de creştere a siguranţei cetăţeanului a fost atins - Crăciunul 2015 a fost cel mai liniştit şi cel mai sigur Crăciun din ultimii cinci ani, iar acest lucru se datorează inclusiv mobilizării şi efortului colegilor noştri poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră, piloţi, medici şi paramedici SMURD", a spus Monica Dajbog.


Ea a precizat că faptele de omor au scăzut de opt ori faţă de anul 2011, tentativele de omor au fost sub media ultimilor ani, iar faptele comise cu violenţă s-au redus considerabil, înregistrând o scădere de trei ori faţă de anul trecut.

Şi numărul accidentelor rutiere înregistrate în această perioadă a anului a scăzut cu 15% faţă de 2013 şi cu 7% faţă de 2014. De asemenea, numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 33% faţă de 2013 şi cu 28% faţă de 2014.

Etichete: jandarmi craciun
abonare newsletter