Actualitate

Peste 450 de şomeri ajutaţi să-şi găsească un loc de muncă

Un număr de 466 de persoane dezavantajate de pe piața muncii, din cele 3 regiuni, au beneficiat de informare și consiliere profesională, asistență în planificarea carierei și căutarea unui loc de muncă, formare profesională, mediere și angajare. Dintre aceștia, 445 au obținut certificate care le facilitează accesul pe piaţa muncii.

Institutul Postliceal Phoenix în parteneriat cu Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din IMM Cluj (PJFAIMMC), Grupul pentru Inițative, Studii și Analize Sociale Sebeș (GISAS) și Asociația „Novam Urbem” au desfășurat proiectul „ Rețea multiregională de Centre Regionale de Ocupare pentru îmbunătățirea capacității de ocupare a grupurilor dezavantajate de pe piața muncii din regiunile Nord-Vest, Vest și Centru - ReCRO”î perioada februarie – decembrie 2015.

“Proiectul și-a propus îmbunătățirea gradului de ocupare la nivelul zonelor foste industriale, din mediul urban și rural, din regiunile Nord-Vest, Vest și Centru, prin atragerea și menținerea pe piața muncii a grupurilor dezavantajate: șomeri, cu accent pe șomerii de lungă durată, persoane în căutarea unui loc de muncă și persoane inactive” a spus d-na Mihaela Vonica, managerul proiectului.


Au fost organizate 26 de serii de cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: Bucătar, Baby Sitter, Lucrător în comerț, Designer pagini web, Operator introducere, validare, prelucrare date, Competențe informatice (Tester softwear), Grafician calculator, Competențe antreprenoriale. Cele mai solicitate cursuri au fost cele de Operator introducere, validare, prelucrare date – 139 persoane, Designer pagini web- 110 persoane și Lucrator în comerț – 103 persoane. Participanții care au promovat examenul au primit subvenții. În județul Cluj cursurile s-au desfășurat în Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii și Huedin.

Cursanții au fost de asemenea sprijiniți de către experții în medierea muncii să identifice locuri de muncă adecvate calificării obținute, astfel un număr de 31 de persoane și-au găsit deja un loc de muncă.

abonare newsletter