Actualitate

Zece metri cubi de lemn confiscaţi în localitatea Răchiţele

Poliţia Rurală din Huedin a confiscat duminică după-masă peste 30 de buşteni transportaţi ilegal de către un bărbat de 39 de ani din comuna Mărgău.

Bărbatul a fost depistat de către poliţişti transportând buştenii pe Drumul Judeţean 108 C, în afara localităţii Răchiţele. Din constatările făcute la faţa locului, se pare că lemnul transportat nu corespundea din punct de vedere calitativ şi cantitativ cu datele consemnate în avizul de însoţire al mărfii.

“În fapt, acesta transporta 30 de buşteni cu un volum de peste 10 metri cubi - lemn rotund de lucru, deşi în aviz figurau mai puţini, fiind menţionaţi şi buşteni de altă esenţă. Bărbatul a fost amendat în conformitate cu sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de circa 3.000 de lei, a fost confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic. Totodată, pădurarul care a emis avizul de însoţire primar al materialului lemnos a fost sancţionat contravenţional pentru completarea necorespunzătoare a acestuia”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.


Articol scris de Ştefana Stoica, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB

abonare newsletter