Actualitate

Cât de pregătit este Clujul pentru venirea iernii?

Pregătirile pentru iarnă sunt „în curs de finalizare” la Cluj. Asta spun autorităţile în pragul iernii.

Contractul de deszăpezire pentru Autostrada Transilvania A3 a fost semnat, însă este contestat în acest moment, iar în situaţiile de urgenţă reprezentanţii CNADNR vor colabora cu reprezentanţii drumurilor naţionale pentru a fi sprijiniţi în caz de nevoie.

Tot „în curs de finalizare” este şi transportul femeilor  gravide cu sarcină în 7 – 9 luni, a persoanelor care urmează tratament de dializă sau după caz alte afecţiuni. În acest sens Direcţia de Sănătate Publică Cluj a primit termen până la data de 16 noiembrie să rezolve situaţia.


„În curs de finalizare” sunt şi spaţiile în care poate fi asigurată cazarea persoanelor fără adăpost în sezonul rece, când situaţia o va impune.

De asemenea, în aceeaşi situaţie se găsesc şi spaţiile în care poate fi asigurată relocarea, cazarea şi hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase caracteristice sezonului rece.


Situaţia contractelor de deszăpezire încheiate de primăriile din judeţ

13 primării au încheiat contracte cu firme pentru asigurarea acţiunilor de deszăpzire, 11 primării nu au încheiat contracte cu firme pentru deszăpezire, 21 de primării asigură viabilitatea drumurilor publice în regie proprie, iar 6 primării asigură drumurile publice atât în regie proprie cât şi prin firme care au contracte în acest sens.

Situaţii dificile din anii precedenţi

Elevii de la șapte școli din zona de munte a județului Cluj nu au putut ajunge iarna trecută la cursuri din cauza stratului de zăpadă de pe drumuri, care măsura, în unele locuri, chiar şi un metru şi jumătate.


Citeşte şi:

7 școli din județul Cluj, închise din cauza zăpezii

Ultimele Stiri
abonare newsletter