Actualitate

Politicienii se sucesc şi se răsucesc în problema terminalului intermodal. Şedinţă de urgenţă la Ministrul Transporturilor joi.

Dezbaterea referitoare la necesitatea construirii unui terminal intermodal pentru transport rutier-feroviar-aerian la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, programată să aibă loc joi la Primăria Cluj-Napoca a fost amânată pentru 26 noiembrie după ce prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan, a intervenit pe lângă Ministerul Transporturilor, CNADNR şi CFR.

De teamă că respingerea proiectului ar putea afecta imaginea PSD şi a Guvernului Ponta în preajma alegerilor, Vuşcan a cerut instituţiilor implicate să găsească soluţii pentru deblocarea situaţiei. În încercarea de a fi cât mai convingător şi să dea impresia că vrea să facă ceva pentru judeţul Cluj, Vuşcan ar fi zis: “Hai în p**** măcar să facem o pasarelă la Aeroport, să nu zică că nu vrem să facem. De ce nu putem să facem?”.

De teamă să nu se spargă problema în capul PSD, prefectul Vuşcan s-a făcut luntre şi punte să se convoace de îndată o întâlnire pe această temă la Bucureşti, la care să participe instituţiile care ar beneficia de implementarea proiectului.


Mai mult, Vuşcan s-a rugat de senatorul Marius Nicoară să-şi amâne dezbatarea. În acest sens, Vuşcan a vorbit cu liderii PSD Cluj, cu persoane cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Transporturilor, CFR, CNADNR pentru a reuşi să organizeze această întâlnire.

Senatorul Marius Nicoară a precizat pentru Monitorul de Cluj că dezbaterea organizată de el a fost amânată pentru 26 noiembrie, precizând că Ministerul Transporturilor va organiza o întâlnire asemănătoare joi la care au fost invitaţi să participe reprezentanţii Aeroportului Internaţional Cluj, cei ai Consiliului Judeţean Cluj, Prefecturii Cluj şi ai tuturor instituţiilor beneficiare ale proiectului.


Luna trecută, Comisia Tehnico Economică din cadrul Consiliului Judeţean Cluj a decis respingerea documentaţiei tehnico-economice aferente studiului de fezabilitate pentru investiţia „Dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj”.

Potrivit CJ Cluj, motivele care au stat la baza acestei decizii se referă, în principal, la faptul că nici Compania Naţională de Căi Ferate şi nici Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România,  beneficiari ai unei asemenea investiţii, nu o susţin în forma actuală, nici din punct de vedere tehnic și nici financiar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter